Woonoffensief Fryslan in de gemeente Leeuwarden


Woonoffensief Fryslan

Vanaf zaterdag 28 maart 2015 gaat het Woonoffensief Fryslan van start. Na het succes van 2014 organiseert de provincie Fryslan in samenwerking met alle Friese gemeenten weer diverse kortingen, acties en voordelen om de aankoop van een woning zo aantrekkelijk mogelijk te maken.

Open huizenmarkt

Het offensief start met een openhuizenroute op 28 maart. Ook in de gemeente Leeuwarden zet de woningmarkt haar deuren wagenwijd open. Tijdens de openhuizenroute helpen Friese makelaars aspirant-kopers op weg naar hun droomhuis.

Woonmarkt op 11 april

Naast de openhuizenroute organiseert de gemeente Leeuwarden op zaterdag 11 april een uitgebreide woonmarkt met veel informatie over welke woningen te koop zijn, mogelijkheden voor energiebesparing, financiering en extra voordelen. Op zaterdag 11 april kunt u van 10.00 tot 15.00 uur terecht in
het Stadskantoor van de gemeente Leeuwarden en in Grand Cafe de Toasting (de Treemter) aan de Doorbraak 1 te Grou. Onder het genot van een bakje koffie kunt u volledig vrijblijvend geinformeerd worden over het actuele woonaanbod in de regio. Ga in gesprek met hypotheekverstrekkers en banken.
Ontdek welke mogelijkheden er in de gemeente liggen voor nieuwbouw, en laat u informeren over investeringsmogelijkheden in energiebesparing voor uw nieuwe woning.

Voordelen

Wie tijdens het Woonoffensief een woning koopt, krijgt een pakket aan voordelen. Dit pakket bestaat per woning uit:

o EUR 2.800 Friese energiepremie
o EUR 5.000 voordeel aan renovatieregeling
o een aankoopmakelaar voor EUR 995,00
o lokale acties en kortingen

Waarom een Woonoffensief?

De woningmarkt verdient een duwtje. Niet langer alleen maar negatieve berichten, maar juist een positief geluid. Ook de makelaardij, financiele instellingen, notariaat, woningcorporaties en de bouw- en duurzaamheidssector in Fryslan gaan voor het Woonoffensief. Allemaal met dezelfde gedachte:
wat kan elke partij doen om de woningmarkt en de werkgelegenheid in deze voor Fryslan zo belangrijke sector op gang te helpen? Waar kunnen maatregelen of programma's versneld worden? Zo blijft het wonen in Fryslan toegankelijk.

Woonmarktaanbieding

In de periode van 5 maart tot 1 mei 2015 krijgt iedereen die in De Zuidlanden een woning of een kavel koopt een set zonnepanelen cadeau. Met deze actie wil projectbureau De Zuidlanden kopers een steuntje in de rug geven bij de aankoop van een nieuwe woning en op een praktische manier bijdragen
aan het duurzame karakter van de wijk.
De aanbieding is geldig vanaf de start van beurs Huis en Tuin en loopt door gedurende het Woonoffensief in april, van 5 maart tot 1 mei 2015.

Spelregels

Om in aanmerking te komen voor dit aanbod gelden een aantal spelregels.
Meer informatie en spelregels.

Kortingen

Er is tot en met april 2015 de kans om gebruik te maken van de kortingen en regelingen die het woonoffensief biedt. Meer informatie is te vinden op de website van woonoffensief. Woonoffensief Fryslan maakt onderdeel uit van Wurkje foar Fryslan en is een initiatief van de provincie Fryslan, de
Friese gemeenten en alle makelaarsorganisaties.