Kunstwerk voor sporthal Tweeboomlaan


25-3-2015

De sporthal aan de Tweeboomlaan is verfraaid met een nieuw kunstwerk.

De wethouder en kinderen stoepkrijten bij de sporthal (inzet: een deel van het kunstwerk op de sporthal)

Wethouder Judith de Jong heeft dat onthuld samen met kunstenaar Moritz Ebinger en scholieren van twee naastgelegen scholen.

Omgeving en kinderen als inspiratie

Het kunstwerk 'Prince13' is gemaakt door de van oorsprong Zwitserse kunstenaar Moritz Ebinger. Hij heeft zich bij het maken van het werk laten inspireren door de architectuur van het gebouw, de bomen en struiken rondom, en de spelende kinderen in de buurt.

Het kunstwerk

Het kunstwerk bestaat uit vier aluminium lijntekeningen met grappige kleine extra's die aan de muren van de sporthal bevestigd zijn. Het is tot stand gekomen in overleg met de gebruikers van de sporthal: de gymnastiekdocenten van de Bernardus van Bockxmeerschool en basisschool De Piramide.

Percentageregeling

Bij de nieuwbouw van de sporthal aan de Tweeboomlaan is de zogeheten percentageregeling beeldende kunst toegepast. Daarbij wordt een klein deel (0,5 tot 1,5 procent) van de bouwkosten gestort in de Reserve Beeldende Kunst. `Op die manier kunnen we de openbare ruimte in Hoorn blijven verrijken
met kunst', legt wethouder Judith de Jong uit. `Door kunst te plaatsen in openbare ruimtes en - gebouwen, kan iedereen daar van genieten.'