Raad spreekt zich uit over verkeersmaatregelen Hoofdstraat


De gemeenteraad heeft vorige week donderdag een besluit genomen over de te nemen verkeersmaatregelen in de Hoofdstraat in Driebergen-Rijsenburg. Aanleiding vormde een dodelijk ongeval eind 2010. Door burgerparticipatie was een pakket van maatregelen voorgesteld. De fietsstroken worden verhoogd
uitgevoerd en er komen 30 km-gebieden ter hoogte van het Kerkplein en de Traaij. Een aantal kruisingen wordt beveiligd met een verkeersregeling. Daarnaast komen er extra oversteekplaatsen en worden de huidige oversteekvoorzieningen verbeterd.

Groene golf

De raad vulde dit pakket nog verder aan met een ambitie ten aanzien van de snelheid op sommige stukken in de Hoofdstraat. Tussen de Hogesteeg en Bosstraat worden de verkeersregelingen dusdanig ingesteld dat bij een gereden snelheid van 30 km/uur het verkeer op de Hoofdstraat groen krijgt op
alle kruisingen met verkeersregelingen. De kruisingen met de Hogesteeg en Bosstraat/Engweg worden verhoogd door middel van plateauconstructies.

Verdere procedure

Nu de raad een besluit heeft genomen over de Hoofdstraat kan het plan verder worden uitgewerkt. De benodigde vergunningen worden aangevraagd en de aanbesteding wordt voorbereid. De bedoeling is in het najaar met de werkzaamheden te beginnen.