Royale meerderheid Leeuwarders blij met Culturele Hoofdstad


Lwd 2018

"Het is goed dat Leeuwarden-Fryslan in 2018 de Culturele Hoofdstad van Europa is", dat vindt 80 procent van de inwoners van de gemeente Leeuwarden. Slechts 10 procent denkt van niet.

Bekendmaking uitslag

Burgemeester Ferd Crone maakte de uitslag van de enquete 24 maart bekend tijdens de opening van Beurs TEL2015. Crone opende de beurs samen met Ton van Dijk, directeur van Leeuwarden-Fryslan 2018. .

Uitslag Enquete

Uit de enquete van de gemeente van eind 2014 blijkt dat 80 procent vindt dat de uitverkiezing belangrijk is voor het imago en de aantrekkingskracht van de stad.
Maar liefst 87 procent van de geenqueteerden denkt dat Leeuwarden-Fryslan 2018 `een mooie kans is om Leeuwarden aan de wereld te tonen'. Maar 7 procent is het met deze stelling oneens, 6 procent heeft hierover geen mening.

Volmondig ja

Verder is het opvallend dat de bereidwilligheid om de organisatie te ondersteunen aanzienlijk is: ruim een kwart van de deelnemers aan de enquete wil meehelpen als vrijwilliger. De gemeente vroeg ook of Culturele Hoofdstad in 2018 voor meer verbinding van Leeuwarden en Fryslan met Europa
zorgt: 65 procent antwoordde volmondig ja.
De enquete maakt deel uit van een veel breder onderzoek onder de inwoners van Leeuwarden. De volledige resultaten daarvan worden in april gepresenteerd.