25-03


* Nieuwsoverzicht
* Bekendmakingen
* Digitale Informeel

Nieuws

actueel historie

Datum Nieuwsbericht
25-03 Verlenging pilot Scootmobielpool
25-03 DigiD tijdelijk niet beschikbaar op 26 en 28 maart
20-03 Gemeente Duiven sluit aan bij Uniek Sporten
19-03 Uitslag verkiezing Provinciale Staten van Gelderland
19-03 Uitslag verkiezing Algemeen Bestuur Waterschap Rijn en IJssel
18-03 Nieuwe structuurvisie voor Duiven
18-03 Informatieavond aanleg snelfietsroute De Liemers 2e fase

* home
* actueel
* nieuws
* verlenging pilot scootmobielpool

Zoekresultaten

Wordt geladen...

Verlenging pilot Scootmobielpool

Inwoners die incidenteel gebruik willen maken van een scootmobiel kunnen dit ook de komende tijd nog doen. Na het eerste pilotjaar hebben de colleges van de Liemerse gemeenten besloten om de pilot Scootmobielpool te verlengen tot 1 januari 2016.

De scootmobielpool biedt inwoners de mogelijkheid om af en toe gebruik te maken van een scootmobiel. Bij gebruik van een scootmobiel uit de pool wordt deze bij de inwoner thuis afgeleverd en weer opgehaald. Dit heeft als voordeel voor de inwoner dat geen stallingsruimte nodig is.

Het aantal deelnemers aan de scootmobielpool is pas na de zomer aanzienlijk toegenomen. Om te ervaren hoe deze toename zich verder ontwikkelt, hebben de vier gemeenten besloten om de pilot te verlengen tot 1 januari 2016. In het najaar wordt de scootmobielpool geevalueerd en beslissen de
gemeenten of de pool een blijvende voorziening wordt voor mensen die niet dagelijks van een scootmobiel gebruik hoeven te maken.

Met deze pilot wordt uitvoering gegeven aan een van de uitgangspunten in de toepassing van de Wet maatschappelijke ondersteuning. Deze geeft aan dat er, waar mogelijk, algemene of collectieve voorzieningen worden ingezet in plaats van individuele voorzieningen.