25-03-2015 - Malle Babbe wint UITblinker 2014


In Bierlokaal Antonius, winnaar van de vorige editie, werden afgelopen maandag de winnaars bekend gemaakt van de UITblinker en UITschenker 2014. De Vlaardingse UITblinker is een wisseltrofee en is in 2004 ingesteld door de Vlaardingse gemeenteraad om een prettig en veilig uitgaansklimaat te
bevorderen.

Winnaar UITblinker 2014

Voor de UITblinker 2014 waren cafe Concordia, Delicatesse Da Angelo, eetcafe Hendrik's Huyskamer, Malle Babbe en restaurant Smakelijk Eten & Drinken genomineerd. Na zorgvuldig beraad verkoos de jury Malle Babbe tot winnaar van de UITblinker. De jury bestaande uit de raadsleden Marco van Unen
(voorzitter), Stefanie Solleveld, Ron Boers en Arne van der Zande werd bijgestaan door Ben Trooster en Ben Vuijk (adviescommissie) en Maarten Keizerwaard (griffie gemeente Vlaardingen).

Locoburgemeester Cees Oosterom reikte de wisseltrofee van De Vlaardingse UITblinker uit aan eigenaar Marco Geluk met de woorden: "Malle Babbe is het gezellige grandcafe in de Brede Havenstraat waar je terecht kunt voor een diner, een `afterworkborrel', maar ook voor een feestje. Malle Babbe
behoort al jaren tot de pareltjes van de Vlaardingse horeca. Marco heeft niet alleen een bedrijf waar het goed toeven is, ook zijn collegialiteit en betrokkenheid worden zeer gewaardeerd".

Uitreiking uitblinker

Dita Poldervaart is beste UITschenker

Voor de UITschenker 2014 waren genomineerd Jose Chavarria-Cardenas (El Loco Babbe), Martine van Messel (Bierlokaal Antonius), Dita Poldervaart (Hendrik's Huyskamer), Christa Prophitius (Concordia) en Dennis van der Spek (Malle Babbe).

De prijs ging naar Dita Poldervaart van Hendrik's Huyskamer. Dita werkt al 30 jaar in de horeca en is een bekend gezicht in Vlaardingen.

Publieksprijs

Ook werd een Publieksprijs uitgereikt. Deze ging naar Gallo d'Oro, het Italiaanse specialiteiten restaurant aan de Smalle Havenstraat.

Uitgelicht