Vitale en kwetsbare ouderen inspireren elkaar


woensdag, 25 maart 2015

Vitale en kwetsbare ouderen inspireren elkaar De Unie KBO is vanmiddag aanwezig bij de Parade `Vitaliteit ontmoet Kwetsbaarheid', waarbij inspireren, ontmoeten en kennis delen centraal staat.

De Parade is georganiseerd door Stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo, twee fondsen die in de afgelopen jaren bijna veertig projecten ondersteunden waarbij vitale en kwetsbare senioren elkaar ontmoeten.

Unie KBO verzorgt workshop
Ruim 550 mensen hebben zich voor deze bijeenkomst ingeschreven. De Unie KBO verzorgt de workshop `Weer nieuwe schoenen gekocht', over omgaan met verlies. Vitale ouderen - vrijwilligers - en kwetsbare ouderen - zij die een verlies geleden hebben - ervaren tijdens dit project dat kracht en
kwetsbaarheid geen gescheiden werelden zijn en dat de bijeenkomsten beide groepen veel brengt. Tijdens deze workshop lichten KBO-vrijwilligers hun ervaringen met het project 'Omgaan met verlies' uitvoerig toe.

Nieuwe schoenen
Een van de KBO-vrijwilligers die deze bijeenkomsten organiseert vertelt, vanmiddag over een deelnemer die mede door de workshop weer zin kreeg in nieuwe dingen. Het eerste wat zij namelijk na de bijeenkomst ging doen was het kopen van nieuwe schoenen! Een mooi resultaat.

Klik hier voor meer informatie

Bookmark and Share