OM handhaaft in hoger beroep de eerder gevorderde geldboete en voorw..


25 maart 2015 - Ressortsparket

De advocaat-generaal (OM) in Amsterdam heeft vandaag in hoger beroep de eerder (op 11 april 2014) gedane strafeis van een geldboete van EUR 2.500,-- en een voorwaardelijke celstraf van 6 maanden met een proeftijd van twee jaar gehandhaafd tegen een man die verdacht wordt van laster dan wel van
het verspreiden van smadelijke geschriften ten aanzien van een advocatenfamilie in Amsterdam. Ook zou verdachte zich hebben schuldig gemaakt aan poging tot dwang van de voormalig CEO van een bank.

De verdachte heeft zich in de visie van het OM gedurende een lange periode lasterlijk en smadelijk gedragen ten opzichte van de familie nadat een financieel geschil tussen beide partijen niet tot een oplossing kwam.

De advocaat-generaal vindt dat de geeiste straf recht doet aan de ernst van de feiten. Het OM vindt dat het hof bij de strafoplegging aan verdachte een dusdanig signaal moet afgeven dat hij zijn handelen ten opzichte van de slachtoffers staakt zodat de familie geen last meer zal hebben. De
voorwaardelijke celstraf zou dan ook gepaard moeten gaan met een proeftijd van 2 jaar waarbij verdachte een contactverbod met de familie, zowel mondeling als schriftelijk, zou moeten krijgen.

De rechtbank veroordeelde verdachte eerder tot 3 maanden cel voorwaardelijk voor onder meer de poging tot dwang. De rechtbank sprak vrij van de laster/smaadschrift. Zowel verdachte als het OM stelden hoger beroep in. Het hoger beroep van het OM richt zich tegen de vrijspraak.

Uitspraak op 8 april.

Deel dit op

*