Sloomy de slak wijst bestuurders op rijgedrag | politie.nl


Laatste update:
25-03-2015 | 15:21

Doetinchem - Scholieren van basisschool de Zonneboom en agenten zijn woensdag 25 maart twee keer met een radargun en Sloomy de slak op pad geweest. Op de Dennenweg controleerden zij passerende automobilisten. Alle bestuurders kregen de slak om deze aan de autospiegel te hangen.

De controles werden gehouden naar aanleiding van klachten over het snelheidsgedrag op de bij de school gelegen Dennenweg. Bij metingen bleek, dat de overtredingen vaak werden gepleegd door ouders van schoolkinderen die te hard op deze 30 km weg reden.

Veiligheid in de wijk

In het verleden zijn er repressieve acties gehouden en in overleg met de schoolleiding werd besloten om nogmaals een preventieve actie met de kinderen te houden. Vanmorgen en vanmiddag werden de controles uitgevoerd en alle bestuurders kregen Sloomy de slak om aandacht voor de veiligheid rond
de school en in de wijk te vragen.

Sloomy de slak

Het diertje heeft het getal 30 op zijn huisje staan en het is de bedoeling om Sloomy aan de binnenspiegel te hangen. Hierdoor hopen de deelnemers aan het project, dat de attentiewaarde er voor zorgt dat bestuurders zich aan de snelheid houden.

Niet bewust

Van de mensen die te hard reden was een aantal bestuurders zich er niet van bewust, dat zij te hard reden. Sommigen wisten ook niet dat de Dennenweg in een 30 km zone lag. De hoogst gemeten snelheid was 45 km per uur. Het overgrote deel van de bestuurders reageerde politie op de controleactie.
In de toekomst gaat de politie niet meer waarschuwen, maar wordt er bekeurd. Sloomy vraagt namens de kinderen om rekening te houden met hun veiligheid.