Dierenhandelaar aangehouden voor oplichting | politie.nl


Laatste update:
25-03-2015 | 15:58

Rotterdam - Op 24 maart heeft Team Milieu van de politie eenheid Rotterdam een 31-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Hij wordt verdacht van oplichting. Hij zou op internet exotische dieren te koop hebben aangeboden. Na betaling zouden de kopers geen dieren hebben ontvangen.

Begin februari 2015 werd bij de politie aangifte gedaan van oplichting. De vrouw had via een forum op Facebook een aantal exotische dieren besteld bij de 31-jarige Rotterdammer. Tijdens een persoonlijke ontmoeting gaf de verdachte aan dat de vrouw eerst tot betaling moest overgaan waarna de
dieren geleverd zouden worden. De vrouw betaalde daarop het gevraagde bedrag, maar zij zegt dat zij de dieren daarna niet heeft gekregen en dat het geld ook niet is teruggestort.

Team Milieu onderzocht de aangifte. Dit onderzoek leidde op 24 maart tot de aanhouding van de 31-jarige Rotterdammer. Er werd ook een 32-jarige Rotterdammer aangehouden. Zijn rol wordt onderzocht.

De 31-jarige man werd eind 2013 veroordeeld voor het onthouden van zorg aan dieren in zijn dierenwinkel. Hij zit voor die zaak nog in zijn proeftijd.