Jongerenonderscheiding voor Hamza Zabat, Buurtsportcoach bij de SRO

Persbericht Gemeente Amersfoort – dinsdag 24 maart 2015

EMBARGO TOT EN MET 25 MAART 2015 17.15 UUR

Jongerenonderscheiding voor Hamza Zabat, Buurtsportcoach bij de SRO

Op woensdag 25 maart 2015 ontvangt Hamza Zabat de Jongerenonderscheiding van de stad Amersfoort uit handen van burgemeester Lucas Bolsius. Hamza ontvangt de onderscheiding voor zijn grote bijdrage bij het organiseren van verschillende sportactiviteiten voor jongeren in diverse wijken van Amersfoort.

Hamza (1993) is ruim zes jaar vrijwilliger en sinds januari dit jaar in dienst van de SRO als buurtsportcoach voor 20 uur in de week. Daarnaast is hij op vrijwillige basis actief bij Welzin en begeleidt en ondersteunt hij jongeren waar mogelijk. Hij geeft onder andere les in kickboksen, basketbal, voetbal, tennis en weerbaarheidstrainingen aan jongeren in heel Amersfoort.

Burgemeester Bolsius:“Hamza is altijd bereid om jongeren te helpen. Zijn enthousiasme en positiviteit hebben een buitengewoon goede invloed op jongeren. Hij is een voorbeeld in de wijk en levert een grote bijdrage aan de leefbaarheid en veiligheid in de buurt”.

Tijdens zijn stage was Hamza betrokken bij de organisatie van onder meer Streetlegends, Girlz Allowed en het SVBN straatvoetbaltoernooi. Ook zette hij een kickboksactiviteit op voor jongeren uit de wijk Randenbroek.

Hamza behoort tot de eerste groep die het Citytrainer certificaat behaalde. Daarmee liet hij zich zien als één van de gezichten uit de wijk. Daarnaast organiseerde hij diverse thema-avonden georganiseerd voor jongeren over (de gevolgen van) pesten, groepsdruk en drugs. Met deze thema-avonden is de overlast de laatste jaren in de wijk aanzienlijk verminderd. Bij de Citytrainer cursussen helpt hij met het zoeken naar nieuwe deelnemers en ondersteunt en begeleidt hij hen bij hun eindprestaties en uitvoering van hun activiteiten.