UITSLAG DEFINITIEF: DE GROOTSTE MET 7 ZETELS

Door VVD Drenthe op 25 mrt 2015

Het is officieel: de VVD is de grootste van Drenthe. En heeft 7 zetels in de Staten. De VVD kreeg 29537 stemmen, 149 meer dan de PvdA, die ook 7 zetels heeft. Het CDA is een goede 3^de met 6 zetels. Verreweg de meeste stemmen werden uitgebracht op Lijsttrekker Henk Brink. Maar Willemien Meeuwissen is een zeer goede tweede. Zij kreeg maar liefst 3366 voorkeurstemmen.

De voorlopige fractie bestaat uit successievelijk: 1. Henk Brink, 2. Willemien Meeuwissen, 3. Johan Baltes, 4. Jan Smits, 5. Gea Weerts (hoogste nieuwkomer), 6. Ton Serlie en 7. Paul Moltmaker. Nr. 8, Jan Luuk Stel is eerste opvolger. De kans dat hij alsnog benoemd wordt is groot. Immers, de VVD is aan zet bij de coalitie-onderhandelingen. Naar verwachting gaat de VVD een Gedeputeerde leveren.

A.s. woensdag wordt officieel afscheid genomen van de oude Statenfractie. Dit gebeurt in de Oude Statenzaal van de Drents Museum. De dag daarop, op donderdag 26 maart, wordt de nieuwe fractie geinaugureerd. Dit gebeurt in het Provinciehuis. Ondertussen wordt er druk gewerkt aan de nieuwe coalitie. Wij zullen u zoveel mogelijk via de website op de hoogte houden.