Toonaangevende wereldwijde zakelijke onderwijsorganisatie opent haar deuren in Amsterdam

Dit is een origineel bericht van PR Newswire

-- AACSB International opent regionaal hoofdkantoor voor verbetering dienstverleningsaanbod voor de zakelijke onderwijsgemeenschap in Europa, het Midden-Oosten en Afrika

AMSTERDAM, 25 maart 2015 /PRNewswire/ -- AACSB International [http://www.aacsb.edu/] (AACSB), de langst bestaande wereldwijde accreditatie- en ledenorganisatie voor bedrijfsonderwijs kondigde vandaag de opening aan van haar nieuwste regionale hoofdkantoor in Amsterdam, Nederland. Het kantoor zal de gemeenschap voor bedrijfsonderwijs in Europa, het Midden-Oosten en Afrika ondersteunen, en zal helpen om samenwerkingsverbanden door de hele regio heen te stimuleren, waarbij de missie van AACSB om educatie op het gebied van kwaliteitsmanagement wereldwijd aan te bieden wordt onderstreept.

"De wereldwijde zakelijke gemeenschap ontwikkelt zich met snel veranderende technologieen, een steeds grotere vraag naar verantwoording, betrokkenheid van de gemeenschap en zorg voor het milieu, samen met een begrip van verschillende culturen, bevolkingen en sociaaleconomische omstandigheden", zei Timothy S. Mescon, de senior vice president en chief officer voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). "AACSB erkent dat het niet eerder zo belangrijk is geweest voor het bedrijfsonderwijs om afgestudeerden de kennis en vaardigheden mee te geven die de behoeften van de maatschappij weerspiegelen. In ons nieuwe EMEA-kantoor helpen wij docenten in de hele regio om ideeen uit te wisselen en hun best practices te delen, bij hun inzet om aan deze vraag te voldoen."

Amsterdam is voor AACSB de toegangspoort tot Europa, het Midden-Oosten en Afrika. AACSB zet zich al bijna 100 jaar lang in voor het verbeteren van de kwaliteit van onderwijs voor de zakelijke markt. Vandaag de dag zijn er in de EMEA-regio meer dan 3900 instellingen die onderwijskundige titels voor het zakelijk onderwijs uitgeven, en AACSB heeft hierin een stijgend aandeel. Bijna een kwart van de 1450 organisaties die lid zijn van AACSB, en ongeveer 15 procent van de 727 geaccrediteerde instellingen bevinden zich in de EMEA-regio. In de afgelopen tweeenhalf jaar kwam meer dan 39 van de aanmeldingen voor lidmaatschap van de AACSB uit de EMEA-regio.

"Deze aantallen onderstrepen de behoefte van de markt, en de inzet van AACSB voor een grotere betrokkenheid bij zakelijke onderwijsinstellingen in de EMEA-regio", zei Tom Robinson, aankomend president en CEO van AACSB International. "Met ons kantoor in Amsterdam zal AACSB zich in een betere positie bevinden om haar ledenbestand, professionele ontwikkeling en dienstverlening op het gebied van accreditatie over de hele regio te ontwikkelen - voor een sterker platform voor zakelijke onderwijsinstellingen, waarmee zij de kwaliteit van hun onderwijs verder kunnen verbeteren, en betrokkenheid bij de gemeenschappen die zij bedienen kunnen vergroten."

Amsterdam is het op een na grootste regionale kantoor dat AACSB sinds 2009 heeft geopend; het eerste werd in Singapore gelanceerd om tegemoet te komen aan de groeiende zakelijke onderwijsmarkt in de Azie -Pacific regio. "Wij kijken ernaar uit onze deuren in Amsterdam te openen. De stad is een bekend centrum voor de zakelijke onderwijsmarkt, en kent een innovatieve, open en zakelijk ingestelde gemeenschap", zegt John Fernandes, huidige president en CEO van AACSB International. "Het is ook een geweldige locatie voor ons hoofdkantoor gezien de toegang tot internationale transportmogelijkheden waardoor reizen door de EMEA-regio gemakkelijk wordt gemaakt."

Dr. Mescon was eerder president van Columbus State University in Columbus, Georgia, VS, en nam zijn functie binnen AACSB in januari 2015 aan. Als onderdeel van zijn takenpakket zal Dr. Mescon zorgen voor de ontwikkeling van een mentorprogramma dat is gericht op ondersteuning en leiding aan scholen in opkomende economieen en economieen in overgangsgebieden.

AACSB is al actief in de regio bij het aanbieden van een serie van vijf cursussen en een conferentie, gericht op het delen van best practices in onderwijs, ontwikkeling van onderwijsmateriaal, blijvende ontwikkeling en accreditatie leiderschap, tot en met eind mei 2015. Ga voor meer informatie naar www.aacsb.edu/en/events [http://www.aacsb.edu/en/events].

Over AACSB International

AACSB International (The Association to Advance Collegiate Schools of Business), opgericht in 1916, is een organisatie van meer dan 1450 onderwijsinstituten, bedrijven en andere organisaties in 86 landen en gebiedsdelen. De missie van AACSB is de voortgang van onderwijs in kwaliteitsmanagement door accreditatie, leiding geven aan ideeen en toegevoegde waarde leveren. Als het meest vooraanstaande instituut voor accreditatie met Bachelor, Master en doctorstitels in zakelijke kennisgebieden en accounting, zorgt de organisatie ook voor een groot aanbod aan conferenties en cursussen op wereldwijde locaties. Het wereldwijde hoofdkantoor van AACSB bevindt zich in Tampa, Florida, VS, het hoofdkantoor voor de Azie-Pacific regio is in Singapore, en het hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika bevindt zich in Amsterdam, Nederland.

AACSB International

CONTACT: CONTACTPERSOON: Amy Ponzillo, Manager, Public Relations, AACSBInternational, MediaRelations@aacsb.edu, +1-813-367-5238

Web site: http://www.aacsb.edu/