Hoogste score in Keuzegids Masters 2015 voor Open Universiteit

De Open Universiteit is in de Keuzegids Masters 2015, die 25 maart 2015 verschijnt, 'de best beoordeelde universiteit voor masters'. Zes van de negen masters scoren de eerste plaats in de rankings van hun studierichtingen. Bovendien kent de redactie twee van de negen beoordeelde masteropleidingen het predicaat 'topopleiding' toe. Het gaat om de masterstudies Computer Science en Software Engineering. In de Keuzegids Universiteiten 2015 waarin alle wo-bachelors worden vergeleken, werd de OU al uitgeroepen tot 'Beste universiteit 2015'.

Prof. mr. Anja Oskamp, rector magnificus van de Open Universiteit, over deze waarderingen: 'Voor ons als deeltijduniversiteit is het een steun in de rug dat onze masteropleidingen zo hoog gewaardeerd worden, vaak hoger dan de voltijdopleidingen. Er wordt steeds minder universitair deeltijdonderwijs aangeboden, terwijl de maatschappij vraagt dat mensen zich blijven ontwikkelen. We blijven ons onderwijs verbeteren, inhoudelijk en didactisch, zodat we voor iedereen die universitair deeltijdonderwijs wil volgen een goede keuze zijn.'

Hoogste score overall en twee topopleidingen

De redactie van de Keuzegids Masters 2015 berekent dat de Open Universiteit (OU) het hoogste cijfer scoort van alle universiteiten: 'De Open Universiteit is de best beoordeelde universiteit voor masters.' Daarnaast krijgen twee masters het kwaliteitszegel 'topopleiding'. En zes van de negen masters zijn nummer een in hun rankings, namelijk: Rechtsgeleerdheid, Psychologie, Kunst- en cultuurwetenschappen, Milieuwetenschappen, Computer Science en Business Process Management & IT. De overige drie masters zjin tweede in hun categorie. Vooral de inhoud van het programma, wetenschappelijke vorming, communicatie met studenten en faciliteiten worden bij alle masters van de OU positief gewaardeerd in de gids.

Student- en expertoordelen

De Keuzegids Masters 2015 biedt ranglijsten die onder meer op de resultaten van de Nationale Studenten Enquete (NSE) 2014 zijn gebaseerd. Naast studentoordelen zijn in de Keuzegids ook expertoordelen uit de visitatierapporten, opgesteld voor de accreditatie van opleidingen, meegenomen. De Keuzegids Masters wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI) en is een onafhankelijke uitgave waarin alle geaccrediteerde masteropleidingen van universiteiten per vakgebied met elkaar worden vergeleken. Meer informatie staat op de website www.keuzegids.org.