Bestemmingsplan Buitengebied 2015

Datum: 25 maart 2015

De gemeenteraad van Wijk bij Duurstede heeft op 17 februari 2015 het bestemmingsplan Buitengebied 2015 gewijzigd vastgesteld.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het buitengebied van de gemeente Wijk bij Duurstede. Dat is nagenoeg het gehele gemeentelijk grondgebied met uitzondering van de bebouwde kommen en bedrijventerreinen.

Het vastgestelde bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 26 maart 2015 gedurende zes weken ter inzage tijdens openingstijden in het gemeentehuis te Wijk bij Duurstede. Daarnaast is het plan digitaal in te zien via:

* www.wijkbijduurstede.nl/inwoners/bestemmingsplannen/vastgestelde-bestemmingsplannen

* www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0352.bgbbuitengebied-bva1

* http://www.planviewer.nl/kaart/imro/NL.IMRO.0352.bgbbuitengebied-bva1

Belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging schriftelijk tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpplan die door de gemeenteraad zijn aangebracht, kan door alle belanghebbenden beroep worden ingesteld.

Het bestemmingsplan treedt in werking op de eerste dag na het aflopen van de hiervoor genoemde termijn om in beroep te gaan.

Binnen de beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het bestemmingsplan niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.