Sportiviteit en gezelligheid tijdens G-tennis Freestyle Cup bij TV Nieuw Vennep

geplaatst op 25 maart 2015

Ruim dertig tennissers met een verstandelijke beperking gingen zondag 22 maart jl. een sportieve strijd met elkaar aan in de tennishal van TV Nieuw Vennep. Samen met een buddy speelden ze verschillende tenniswedstrijdjes tijdens de G-tennis Freestyle Cup, die voor de tweede keer door deze vereniging werd georganiseerd.

Na een warming up, die hard nodig was omdat het 's ochtends vroeg nog behoorlijk koud in de hal was, kon de strijd losbarsten. Op drie banen werd er getennist en op een baan konden er leuke tennisspelletjes gedaan worden en was er een miniveldje. Een leuk onderdeel was de `gatenmuur' waarbij de spelers ballen in de gesponsorde gaten moesten slaan of gooien.

Sportiviteit stond voorop, maar vooral bij de poule met de beste tennissers ging het er fanatiek aan toe. Er waren ook kinderen die nog niet zoveel ervaring hadden met het slaan van een balletje en daar maakten vooral de buddy's veel meters op de baan. Maar dat mocht de pret niet drukken.

Veel vrijwilligers De spelers werden aangemoedigd door begeleiders en ouders en bijgestaan door scheidsrechters, die ervoor zorgden dat de strijd min of meer gelijk bleef. De organisatie werd bijgestaan door veel vrijwilligers, onder andere afkomstig van de vereniging zelf, maar ook van ABN AMRO en Rotaract.

Naast G-tennissers van TV Nieuw Vennep waren er ook deelnemers van Only Friends Amsterdam, De Cromme Bal uit Krommenie, TV Zaansport uit Zaandam en TV Westzijderveld uit Koog aan de Zaan. Een regionaal toernooi waaraan naast lokale sponsors, ook de KNLTB, ABN AMRO en de Dirk Kuijt Foundation hun financiele steentje hadden bijgedragen.

Medailles voor iedereen

Voor alle deelnemers en hun buddy's was er een lunch, aangeboden door Bakkerij Van Maanen en Keurslager Van der Meer. Na afloop was er een prijsuitreiking, maar omdat iedereen een winnaar was kregen alle deelnemers een medaille omgehangen. Onder luid applaus mocht iedere tennisser even op het bovenste schavotje staan van het erepodium.

De G-tenniscommissie bestaande uit Brigitte van Kan, Arthur Maaswinkel, Danny Pieterse, Carin Verhagen, Marcel van der Vight en Ilse Zethof kan terugkijken op een geslaagd toernooi. Na de organisatie van het eerste toernooi in 2014, is dit initiatief opgepakt door TV Zaansport en Only Friends en nu was het weer terug in Nieuw Vennep. Inmiddels kennen veel spelers elkaar al van deze toernooitjes en de organisatie hoopt dat ook andere tennisverenigingen met een G-tennisafdeling dit initiatief op gaat pakken.

Meer informatie over het G-tennis bij TV Nieuw Vennep is terug te vinden op de website van de vereniging www.tvnieuwvennep.nl.