Volgende stap in aanleg Energieweg


26 maart 2015Er wordt een volgende stap gezet in de aanleg van de Energieweg. De bouw van de viaducten over het spoor en over de Oude Lageweg is in volle gang. Naar verwachting zijn de viaducten begin juli gereed. Dan wordt er geasfalteerd en kan de nieuwe weg aangesloten worden op de
Amersfoortsestraat.

De Energieweg is een belangrijke schakel in de verbinding tussen Vathorst en het centrum van de stad en de weg verbetert de bereikbaarheid van bedrijventerrein De Wieken Vinkenhoef.

Aannemer Dura Vermeer neemt de aanleg van de Energieweg voor haar rekening en aannemer KWS gaat aan de slag met de benodigde aanpassingen aan de Amersfoortsestraat. De Energieweg krijgt in totaal vier rijstroken; twee voor elke rijrichting. Naar verwachting gaat de Energieweg in september 2015
open voor het (auto)verkeer.

Aanpassingen Amersfoortsestraat

Voor een goede aansluiting van de Energieweg op de Amersfoortsestraat komen er opstelstroken op de Amersfoortsestraat. Het nieuwe kruispunt krijgt verkeerslichten. De fietsers gaan naar een kant van de weg, aan de zijde van De Hoef. Hier wordt het fietspad ingericht voor beide rijrichtingen.

Na openstelling van de Energieweg vinden tot in november nog werkzaamheden plaats tussen de Oude Lageweg en het spoor. Tijdens alle werkzaamheden kan het auto- en fietsverkeer met tijdelijke verkeersmaatregelen gebruik blijven maken van de Amersfoortsestraat.

Verbinding met de Outputweg

In de toekomst komt er een directe wegverbinding tussen de Outputweg en de Energieweg. Rijkswaterstaat gaat deze wegverbinding maken in combinatie met de aanpak van het knooppunt Hoevelaken (2019 - 2024).

Kijk voor meer informatie en een impressie bij Energieweg.

Facebook Twitter LinkedIn NuJij Email