Stadscompliment De Nijverbij voor Rudi Bettman


home

Burgemeester Schelberg heeft op woensdag 25 maart het Stadscompliment `De Nijverbij' uitgereikt aan de heer Rudi Bettman. Dit gebeurde in het Rabotheater na de premi*re van de nieuwe voorstelling `Storkstaete 70' van revuegezelschap Stork Nus.
De heer Bettman is sinds 1965 lid van revuegezelschap Stork Nus en viert dit jaar zijn 50-jarig jubileum. In al die jaren heeft hij zich ingezet op diverse gebieden maar vooral op het gebied van decor en verlichting.

Activiteiten

Hij bedenkt, ontwerpt en maakt decorstukken en bouwtekeningen voor de voorstellingen. Ook het vervoeren van de decors naar de schouwburg en het plaatsen op het podium tijdens de voorstellingen behoort tot zijn `takenpakket'. De heer Bettman heeft zich de laatste jaren steeds meer verdiept in
de prachtige speciale verlichting tijdens de showmomenten van de voorstellingen van Stork Nus.

Hij vervult al jaren de rol van toneelmeester tijdens de voorstellingen, zorgt ervoor dat de voorstellingen soepel verlopen en dat alle decorstukken op het juiste moment op de juiste plek staan en iedereen veilig het podium op en af kan. Gedurende zijn lidmaatschap heeft hij ook vele jaren een
bestuursfunctie vervuld en zo meegewerkt aan de ontwikkeling en groei van het revuegezelschap tot wat het nu is.

De laatste jaren vervult Rudi samen met zijn vrouw nog een extra taak. Meerdere keren per week verzorgen zij in het clubgebouw van Stork Nus aan de Torenlaan de catering tijdens diverse verhuurmomenten. Zij moeten soms om 07.00 uur `s ochtends aanwezig zijn om het ontbijt te verzorgen.
Vervolgens bereiden zij de lunch en overige versnaperingen voor. Daarnaast is de heer Bettman ook meerdere keren per week in het pand aanwezig als gebouwenbeheerder en voor het openen en sluiten van de deuren voor andere verenigingen die van het pand gebruik maken.

In 2005 is de heer Bettman geridderd als Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij wordt dit jaar erelid van de vereniging.