Rijswijk neemt brug Eikelenburgh in gebruik


Gepubliceerd op: 26 maart 2015

Wethouders Van der Meij en Lugthart openen de brug (Foto Tino van Dam)Wethouders Van der Meij en Lugthart openen de brug (Foto Tino van Dam)

Rijswijk heeft de nieuwe brug naar Villapark Eikelenburgh officieel in gebruik genomen. In de leuning van de brug is een kunstwerk verwerkt van kunstenaar Reinier Lagendijk. "De brug is een robuuste hoofdtoegang tot de nieuwe wijk die past bij het landelijke en parkachtige karakter van de
wijk. Daarnaast slaat de brug letterlijk de verbinding tussen villapark Eikelenburgh en de wijk Steenvoorde-Zuid.", aldus Wethouders Van der Meij en Lugthart.

Kunstwerk

Het kunstwerk in de brugleuning bestaat uit twee klimplanten van staal die uit twee grote vazen groeien. De klimop woekert over de brug naar de overkant en maakt zo de verbinding tussen de wijk Steenvoorde-Zuid en villapark Eikelenburgh. De klimop wortelt in Eikelenburgh en groeit daar verder.
De groeiwijze staat symbool voor de nieuwe bewoners die zich ook wortelen in het park. Voor de totstandkoming van het kunstwerk geeft de kunstcommissie de context voor de inspiratie en creativiteit van de kunstenaar. Het creatief resultaat is bedoeld om emotie op te roepen en te prikkelen.

Woningaanbod Rijswijk

Ter gelegenheid van de opening reed een koets over de brug (Foto Tino van Dam)Ter gelegenheid van de opening reed een koets over de brug (Foto Tino van Dam)

Voor Rijswijk is Villapark Eikelenburgh een mooie aanvulling op het bestaande woningaanbod. De gemeente wil haar huidige en toekomstige inwoners zo goed mogelijk bedienen als het om woonwensen gaat. Dat betekent dat de gemeente zorgt voor een gevarieerd aanbod van verschillende woningen.
Woningen waarmee je in Rijswijk uit de voeten kan in verschillende levensfasen, in verschillende prijsklassen en in verschillende leefomgevingen en sferen. Villapark Eikelenburgh voorziet daarmee in een behoefte.

Villapark Eikelenburgh

Villapark Eikelenburgh ligt in het gebied tussen de Sir Winston Churchilllaan, de Mgr. Bekkerslaan en de Rijner Watering. Het betreft de verandering van het voormalige kassengebied aan de westkant van Rijswijk naar een woonlocatie met een landelijk en parkachtig karakter. Het plan heeft een
ruime opzet en een gevarieerd aanbod van rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. De ontwikkeling betreft in totaal circa driehonderd woningen, die in verschillende fasen in verkoop worden gebracht.

* Deel Rijswijk neemt brug Eikelenburgh in gebruik op Facebook
* Twitter