KennisCafé Almere: Geluk

PERSBERICHT

KennisCafé Almere: Geluk

Geboren voor het geluk

Almere, 18 maart 2015 – Tijdens het KennisCafé op donderdag 26 maart staat het onderwerp Geluk centraal. Men zegt wel eens dat sommige mensen geboren zijn voor het geluk. Maar wat is geluk? Je kunt het niet aanraken, je kunt het niet vasthouden, je kunt het niet ergens opbergen en wanneer het je uitkomt weer tevoorschijn halen. Hoe kunnen we van zoiets ongrijpbaars zeggen wat het is? Bijna iedereen vindt geluk belangrijk. Jaarlijks wordt zelfs het geluk van complete landen gemeten. Maar waardoor worden we gelukkig? Van geld, werk, vakantie, de liefde? Of is je gelukkig voelen zelfs genetisch bepaald? Genoeg vragen voor een onderhoudend en informatief KennisCafé met als gasten 'geluksprofessor' Meike Bartels, hoogleraar Genetics and Wellbeing aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, over haar onderzoek naar de relatie tussen genetische factoren en geluksgevoel; 'gelukseconoom' André van Hoorn, universitair docent bij de faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen over zijn onderzoek naar geld en geluk en gelukscoach Dirk Jan Verheijen over het belang van zingeving en de menselijke maat.

Vanaf 19.30 uur zijn geïnteresseerden welkom in het nieuwscafé in de nieuwe bibliotheek, Stadhuisplein 101 Almere. We beginnen om 20.00 uur! De toegang is gratis.

Fascinatie

Het KennisCafé is dé plek waar wetenschappers, onderzoekers, studenten en geïnteresseerde bezoekers elkaar ontmoeten en met elkaar in gesprek en debat gaan. Bezoekers kunnen in het KennisCafé de fascinatie van wetenschap beleven, vragen stellen, kennis opdoen, wetenschappers aan de tand voelen en een mening vormen. Kijk voor een verslag van de vorige KennisCafé’s op www.kenniscafealmere.nl.

KennisCafé Almere is een samenwerking van Plusbibliotheek Flevoland met Windesheim Flevoland en de Open Universiteit.