Personalised Food - Animatie in premiere op Nationaal Groentecongres

In de toekomst is ieders DNA en persoonlijke metabole kaart bekend: mensen weten dan precies welk voedsel bij hun lichaam past, in combinatie met actuele gegevens over hun levensfase, leefstijl en conditie. Voor patientengroepen is dit natuurlijk extra urgent. De Nederlandse tuinbouw kan een maatschappelijke taak vervullen door te zorgen voor groenten en fruit met precies die stoffen, waarmee hun lichaam beter functioneert.

Hiervoor is een krachtige samenwerking nodig tussen de tuinbouw, biomedische wetenschappers en patienten. InnovatieNetwerk maakte een korte animatie over Personalised Food. De animatie laat in drie minuten zien wat Personalised Food is en hoe deze drie groepen elkaar in de toekomst kunnen versterken. De animatie Personalised Food gaat vandaag, donderdag 26 maart in premiere tijdens het Nationaal Groentecongres te Rotterdam.

Nieuwe kennis over de relatie tussen voeding en gezondheid is zeer actueel. Steeds meer patienten willen ook zelf hun stem laten horen in deze discussie. InnovatieNetwerk ondersteunde daarom de start van het Platform Patient en Voeding. Hierop vinden diverse patientengroepen elkaar over het onderwerp voeding. Het platform gaat samenwerken met de tuinbouw om Personalised Food voor specifieke patientengroepen te realiseren. InnovatieNetwerk gaat met vijf patientengroepen vaststellen aan welke voorwaarden groenten en fruit moeten voldoen om objectief en meetbaar bij te dragen aan een betere gezondheid, waarbij patienten zelf aan het roer staan.

De animatie geeft mensen inzicht in deze nieuwe visie op voeding en gezondheid. Online is de animatie Personalised Food te bekijken op de website van InnovatieNetwerk: http://tinyurl.com/o5p4cvh.