Oproep aan zorgverleners: meld problemen met injectienaalden


Nieuwsbericht | 27-03-2015

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) roept zorgverleners op om eventuele problemen met injectienaalden te melden bij de IGZ. Dat geldt voor alle naalden, dus niet alleen van het merk Terumo.

Meldpuntpunt IGZ voor zorgverleners

Op dit moment loopt er een onderzoek naar injectienaalden van Terumo om te bepalen of er problemen zijn, in welke mate en of dat mogelijke een gezondheidsrisico oplevert. Om een goed beeld te krijgen van de kwaliteit van injectienaalden, is het belangrijk dat de inspectie alle mogelijke
problemen gemeld krijgt. Dus ook over andere merken. Zorgverleners kunnen met meldingen of vragen contact opnemen met het Meldpunt van de IGZ viameldpunt@igz.nlof telefoon 088-1205000 (lokaal tarief).

Landelijke Meldpunt Zorg voor algemeen publiek

Met klachten of vragen over injectienaalden of de zorg in het algemeen, kunnen mensen contact opnemen met het Landelijke Meldpunt Zorg. Dit meldpunt is te bereiken op werkdagen tussen 9 en 17 uur via telefoonnummer 088-1205020, of viawww.landelijkmeldpuntzorg.nl.

Voor vragen over de veiligheid van injectienaalden die gebruikt worden bij vaccinaties en de screening tijdens zwangerschap, is gisteren een RIVM-Informatiepunt geopend. Dit RIVM-Informatiepunt is bereikbaar op werkdagen tussen 8 en 18 uur via telefoonnummer 0800-0480.

Meer informatie

* http://www.rivm.nl/Documenten_en_publicaties/Algemeen_Actueel/Nieuwsberichten/2015/Start_landelijk_RIVM_Informatiepunt_voor_publiek
* Onderzoek naar mogelijke problemen met injectienaalden
* Stand van zaken onderzoek naar mogelijke problemen met injectienaalden