Straatroof | politie.nl


Laatste update:
27-03-2015 | 13:15

Zaltbommel - Een 26-jarige Amsterdammer is donderdagnacht in Zaltbommel het slachtoffer geworden van een straatroof. Een tot dusver onbekende man ging er vandoor met de telefoon van het slachtoffer. De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op te reageren.

Het slachtoffer liep omstreeks 00.25 uur over de Gisbert Schairtweg richting Steenweg. Ter hoogte van het verzorgingstehuis werd hij aangesproken door een fietser die vroeg of hij even de telefoon van de Amsterdammer mocht lenen. De man wilde er vervolgens mee vandoor gaan. Toen de
Amsterdammer hem tegen wilde houden trapte de man van zich af en bedreigde hem. De man ging er uiteindelijk vandoor richting de Johan van Oldenbarneveldtstraat. Het slachtoffer zette nog de achtervolging in via de Hugo de Grootstraat, Prins van Oranjestraat maar moest de achtervolging staken.

Signalement

Volgens het slachtoffer ging het om een 30 a 35-jarige blanke man met halflang krullen en donkerblond haar. De man droeg een klein brilletje met een vierkant montuur en had een slank postuur. Hij reed op een zwarte Oma-fiets met een geroest stuur. Getuigen, die iets van de straatroof hebben
gezien of gehoord of die menen de dader te herkennen aan het signalement worden verzocht contact op te nemen. De politie is bereikbaar op telefoonnummer 0900-8844.

(2015149368)