Informatiemarkt windpark De Veenwieken


27 maart 2015

De initiatiefnemers van windpark De Veenwieken houden woensdag 8 april van 19.00 tot 22.00 uur een informatiemarkt in multifunctioneel centrum De Baron aan de Julianastraat 54 in Dedemsvaart. Met de informatiemarkt willen de initiatiefnemers Raedthuys en De Wieken de omgeving betrekken bij de
verschillende stappen, die worden gezet bij de ontwikkeling van het windpark.

[IMG]
Foto: Enercon GmbH

Windpark De Veenwieken is gepland ten zuiden van de kern van Dedemsvaart en wordt globaal begrensd door de Verlengde Zestiende Wijk, de Van Rooijens Hoofdwijk/Driehoekweg, de N36, Schapendijk en het Ommerkanaal.

Dit gebied ligt deels in de gemeente Hardenberg en deels in de gemeente Ommen. Momenteel zijn de onderzoeken gestart waarmee de effecten van het windpark in kaart worden gebracht. De resultaten zijn nog niet bekend, maar Raedthuys en De Wieken willen laten zien hoe de onderzoeken worden gedaan
en welke stappen er nog gaan komen.

Milieueffectrapport
De onderzoeken vormen de basis voor het milieueffectrapport dat straks deel uit maakt van het vast te stellen gemeentelijke bestemmingsplan en het provinciale inpassingsplan. Deze plannen komen naar verwachting na de zomer in procedure.

Tijdens de informatiemarkt is aandacht voor het plan van de initiatiefnemers en de procedurele stappen die gezet moeten worden. De zaal is open vanaf 19.00 uur.

Programma
De avond bestaat uit een gezamenlijk deel (van 19.30 tot 21.00 uur) met aansluitend een informatiemarkt tot 22.00 uur. Bij de informatiemarkt kunnen bezoekers in gesprek met de initiatiefnemers en enkele bureaus die bij de onderzoeken betrokken zijn.

Ook de betrokken overheden, gemeente Hardenberg en provincie Overijssel, zijn aanwezig. Aanmelden voor de informatiemarkt is niet nodig. Meer informatie vindt u op www.windparkdeveenwieken.nl. Vragen kunnen gesteld worden via info@windparkdeveenwieken.nl.