Studenten van de Pabo leren via ‘SCHOOL op SEEF’-programma nog meer over verkeer

DEN HAAG, 23 MAART 2015

Studenten van de Pabo leren via ‘SCHOOL op SEEF’-programma nog meer over verkeer

Hoe je je veilig gedraagt in het verkeer leer je van jongs af aan. Dat leer je het beste in de praktijk. Helemaal belangrijk is dat een leerkracht in het basisonderwijs goed is opgeleid om deze verkeerslessen over te dragen op basisschoolleerlingen. De opleiding Pabo Dordrecht van Hogeschool Inholland heeft voor de tweedejaars studenten op 27 maart een speciaal verkeerscollege georganiseerd. Het is het eerste college ‘SCHOOL op SEEF’ op deze Pabo en wordt gegeven door een onderwijsadviseur en een gespecialiseerde ‘SCHOOL op SEEF’-verkeersleerkracht van OnderwijsAdvies.

Pabo Dordrecht biedt op vrijdag 27 maart een eerste gastcollege ‘SCHOOL op SEEF’ aan voor haar tweedejaars studenten van de opleiding Leraar Basisonderwijs (Pabo). Het SCHOOL op SEEF college is een initiatief van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH). Een onderwijsadviseur en een gespecialiseerde ‘SCHOOL op SEEF’-verkeersleerkracht van OnderwijsAdvies doceren die dag over de theoretische achtergronden en praktische kneepjes van het verkeerseducatievak.

Rik van der Linden, verkeerswethouder van Dordrecht en verkeersveiligheidsambassadeur voor de regio Drechtsteden, juicht dit initiatief van harte toe en is rond 09.30 uur op 27 maart tijdens het college aanwezig. Hij zal de opleiding Pabo Dordrecht namens het ROV-ZH een set materialen aanbieden. Na het college vergezelt hij de tweedejaars studenten naar het plein voor het Stadskantoor. Daar doen de studenten praktische verkeersoefeningen.

Maar liefst 60 basisscholen in de regio Drechtsteden hebben het programma ‘SCHOOL op SEEF’ omarmd. Zij zijn actief bezig met de lessen, waarvan al 20 in Dordrecht zelf.