Koning bezoekt Herseninstituut

27 maart 2015

Zijne Majesteit de Koning heeft vrijdag 27 maart een werkbezoek gebracht aan het Nederlands Herseninstituut in Amsterdam.

Het Nederlands Herseninstituut verricht fundamenteel neurowetenschappelijk onderzoek, met speciale aandacht voor de hersenen en het visuele systeem. Het onderzoek heeft een tweeledig doel. Het richt zich allereerst op het begrijpen van de werking van de hersenmechanismen. Daarnaast worden mogelijkheden onderzocht om fysieke en psychische aandoeningen als blindheid, epilepsie, multiple sclerose, parkinson, alzheimer, schizofrenie, depressie en autisme beter te kunnen behandelen.

Het Nederlands Herseninstituut is een onderdeel van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). De KNAW is verantwoordelijk voor zestien onderzoeksinstituten in Nederland en geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de regering over wetenschapsbeleid en over actuele vraagstukken in maatschappelijke sectoren, zoals de zorg, het klimaat of het onderwijs. De Koning is beschermheer van het KNAW.

RVD, nr. 71