CDA stelt schriftelijke vragen over ondergrondse opslag kernafval in Belgie

28/03/2015 - Schriftelijke vragen van de leden Agnes Mulder en Van Toorenburg (beide CDA) betreffende voortgang ondergrondse opslag kernafval in Mol (Belgie)

1. Bent u bekend met het bericht 'Brabant weer verrast door proef kernafval'? (*)

2. Bent u op de hoogte van de experimenten in Mol ter voorbereiding van de opslag van nucleair afval van de categorie B en C aldaar?

3. Bent u ervan op de hoogte dat de Belgische overheid voornemens is om nationale beleidsmaatregelen uit te vaardigen voor het beheer van het nucleair afval van categorie B en C zoals neergelegd in het regeerakkoord van 9 oktober 2014?

3. Bent u ermee bekend dat in 2011 de Belgen met Noord-Brabantse gemeenten en provincie de afspraak hebben gemaakt om bij de hervatting van de voortgang om nucleair afval van categorie B en C op te slaan in Mol deze overheden te contacteren?

4. Heeft u misschien informatie die verklaard waarom er geen contact is geweest met Brabantse overheden over de grens?

5. Bent u bereid contact op te nemen met de Belgische overheid over de afspraak van de Belgen met de Brabantse overheden dat zij betrokken worden bij eventuele voortgang van de opslag van kernafval van categorie B en C in Mol?

(*) Trouw, 25 maart 2016, beschikbaar op http://www.trouw.nl/tr/nl/4332/Groen/article/detail/3922730/2015/03/23/Brabant-weer-verrast-door-proef-kernafval.dhtml .