Inwoners ruimen zwerfvuil op


Bermbende en wethouder Miriam van Meerten ruimen zwerfvuil op

Het begin van de lente is in ons land van oudsher het moment waarop in honderdduizenden woningen de grote schoonmaak begint. Tegenwoordig valt er ook buiten heel wat op te ruimen, omdat velen uit gemakzucht hun rommel op straat achterlaten. Gelukkig zijn er ook velen die het goede voorbeeld
geven. In maart 2015 zijn bijvoorbeeld de Bermbende en inwoners op initiatief van het buurtplatform actief bezig geweest met het opruimen van zwerfvuil.

Bermbende en wethouder ruimen zwerfvuil op

'Bermbende' klinkt als een geuzennaam, maar in feite is het een woordspeling. Want `bende' slaat eigenlijk niet op henzelf, maar op wat zij aan de kant van de weg aantreffen. In de laatste week van maart 2015 waren zij voor het zesde jaar op rij op diverse plekken in onze regio actief.

Op 26 maart 2015 heeft de Bermbende in Naarden zwerfvuil opgeruimd. Wethouder Miriam van Meerten was uitgenodigd om te assisteren en droeg graag haar steentje bij. Op 28 maart 2015, de landelijke Opschoondag, was de Bermbende aan het werk rond station Naarden-Bussum, samen met leden van de
Bussumse Rotaryclub.

Grote schoonmaak in Naarderbos

Op 28 maart 2015 vond op initiatief van het buurtplatform een grote schoonmaak plaats in het Naarderbos. De gemeente leverde het benodigde materiaal en wethouder Marleen Sanderse ging aan het einde van de dag langs om de vrijwilligers te bedanken.

Foto's: Ton Kastermans Fotografie en mw. Romijn Penney

Schoonmaakactie in Naarderbos