Single bekeert zich niet voor de ware liefde


OOSTERHOUT, 20150330 -- 80 procent van de singles peinst er niet over zich te bekeren voor de ware liefde wanneer die zich aandient. Dit blijkt uit een korte poll van online magazine Singlessite.nl onder 750 singles.

Hoop, geloof en liefde
Hoewel de single er veel voor over heeft om niet langer alleen door het leven te gaan peinst 80 procent van hen er niet over om zich te bekeren tot dezelfde religie die een nieuwe partner aanhangt. Een overige 20 procent vindt het geen enkel probleem om zich te bekeren als dit cruciaal is voor het slagen van de nieuwe relatie.

Geloof op retour
Uit cijfers van het Sociaal en Cultureel planbureau bleek eerder dit jaar dat het geloof op zijn retour is. Voor het eerst telt Nederland meer ongelovigen dan gelovigen. Iets meer dan 25 procent van de bevolking is atheïst, terwijl 17 procent gelooft in het bestaan van God. Het overgrote merendeel (60%) zit tussen godsgeloof en ongeloof in. Opvallend is wel dat het geloof in het hiernamaals nog springlevend is. 53 procent van de bevolking gelooft in leven na de dood en 40 procent beschouwt zichzelf als een spiritueel mens.

Geloof in de liefde
Van de ondervraagde singles zegt 48% in meer of mindere mate gelovig te zijn. En hoewel verreweg de meeste van hen zich niet zouden willen bekeren tot de religie van hun nieuwe partner, hebben ze wel het volste vertrouwen in het vinden van de ware liefde. Zo’n 85 procent denkt dit jaar zijn of haar nieuwe partner te ontmoeten en daar een langdurige verbintenis mee aan te gaan.