South East Asian Strategic Assets Fund verlaat de snelweg Cheras-Kajang in Maleisie

South East Asian Strategic Assets Fund verlaat de snelweg Cheras-Kajang in Maleisie

SINGAPORE - (Business Wire)

Het South East Asian Strategic Assets Fund L. P. (SEASAF), een bedrijf dat zich bezighoudt met het beheer van private equity fondsen, gespecialiseerd in beleggingen in infrastructuur in Zuidoost-Azie, geadviseerd door Capital Advisors Partners Asia Pte Ltd (CapAsia), heeft vandaag bekendgemaakt dat het bedrijf de verkoop heeft voltooid van haar equitybelang van 35% in Cerah Sama Sdn Bhd, de beleggingsholding van Grand Saga Sdn Bhd, eigenaar en houder van de exploitatierechten van de 11,5 km lange snelweg van Cheras naar Kajang in Maleisie, aan TEI Sdn Bhd, een joint-venture van Taliworks Corporation Berhad en het Maleisische Employees Provident Fund (EPF).

SEASAF, opgericht in 2006, deed haar belegging in Cerah Sama Sdn Bhd in november 2007. De snelweg Cheras - Kajang, voltooid in 1998, was een van de eerste vierbaanssnelwegen in Maleisie, en loopt van het knooppunt Connaught in Cheras tot aan Saujana Impian in Kajang. SEASAF heeft daarnaast in 2009 geinvesteerd in een tolweg in Thailand. Het belang hierin werd in november 2013 met winst van de hand gedaan. Twee andere fondsen die worden beheerd door CapAsia hebben aanzienlijke minderheidsbelangen in andere tolwegen in de regio.

Mr. Craig Martin, Co-CEO van CapAsia, zegt: "De belegging van SEASAF in de exploitatie van tolwegen in Zuidoost-Azie hebben goede resultaten opgeleverd. Dit is het juiste moment voor SEASAF om uit dit project te stappen. Over de afgelopen zeven jaar heeft de belegging in Cerah Sama voor het fonds zowel inkomsten uit dividend als kapitaalopbrengst opgeleverd."

SEASAF heeft nu nog een equitybelang in Malakoff, een van de grootste energieproducenten in Zuidoost-Azie, die de intentie heeft uitgesproken in het tweede kwartaal van 2015 naar de beurs te gaan.

Over CapAsia:

CapAsia is een bedrijf dat zich bezighoudt met het beheer van private equity fondsen, gespecialiseerd in mid-market infrastructuurbeleggingen in Zuidoost-Azie. Het bedrijf is opgericht in 2006, heeft haar hoofdkantoor in Singapore, en heeft bijkantoren in Singapore, Kuala Lumpur en Jakarta. Het bedrijf heeft drie infrastructuurfondsen met activa ten bedrage van ca. US$ 300 miljoen in beheer. De Rohatyn Group (TRG), een onafhankelijk beleggingsbedrijf dat zich richt op markten in opkomst, heeft een meerderheidsbelang in Cap Asia. De CIMB Group bezit een aanzienlijk minderheidsaandeel.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

CapAsia

Craig Martin, +65 6632 0480

Fax: +65 6533 0563

Co-CEO

craig.martin@capasia.com

Zie het origineel.