Lange file en afsluiting door politieonderzoek


4 april 2015, 12:33

In verband met een politieonderzoek is de A27 van Utrecht naar Gorinchem zaterdag afgesloten tussen het knooppunt Everdingen en Noordeloos. Weggebruikers moeten vanaf knooppunt Everdingen omrijden richting Den Bosch over de A2 en de A15.

Zaterdagochtend stond op de oprit Noordeloos naar de A27 richting Gorinchem een auto die de weg blokkeerde. Toen de politie ter plaats kwam bleek de auto mogelijk gebruikt te zijn voor het plegen van een misdaad. Hierop werden ook andere eenheden van de politie naar de A27 geroepen om
onderzoek uit te voeren aan de omgeving en het voertuig.

Eerst werd daarvoor alleen de oprit afgesloten, later werd de A27 vanuit Utrecht afgesloten tussen Lexmond en Noordeloos. Omdat er al snel veel file ontstond en de wachttijd in de file fors opliep, werd besloten tijdelijk de linkerrijstrook vrij te geven om zo wat verkeer erlangs te laten.
Helaas heeft dat nog niet het beoogde resultaat opgeleverd en staan nog steeds veel automobilisten muurvast. Zij staan nu ingesloten tussen het knooppunt Everdingen en Noordeloos en kunnen geen kant op.

De politie heeft besloten om extra vaart te maken met het onderzoek zodat er in elk geval snel weer een rijstrook vrijgegeven kan worden. Al met al zal het onderzoek in zijn totaliteit nog wel tot 14.30 uur of langer kunnen gaan duren.

Automobilisten die vast staan worden ongeduldig. Honden worden uitgelaten, kinderen spelen op de snelweg en intussen rijden motorrijders tussen het verkeer door naar de kop van de file.

Foto: Michiel van Beers (fotograaf)

Foto: (c) Michiel van Beers (fotograaf)