Uitreiking gemeentelijke vrijwilligersonderscheidingen


Publicatiedatum: 04 april 2015
04 april 2015 Drie vrijwilligers ontvangen op zaterdag 4 april gemeentelijke vrijwilligersonderscheidingen.

De heer Marco van Dorst, wethouder ruimtelijke ordening en financien, reikt op zaterdag 4 april 2015 gemeentelijke vrijwilligersonderscheidingen uit aan:

* mevrouw M.M.J. Booij Lieuwes-Brouwers
* de heer G.P.J. Opheij (Gerard; 71 jaar;
* mevrouw P. van de Ven-Eijkemans

Verdiensten

Deze drie personen zetten zich allen in voor de Stichting Buurtbelangen Drents Dorp. Zij maken deel uit van de groep van negen vrijwilligers van deze stichting.

Mevrouw M.M.J. Booij Lieuwes-Brouwers

Marjan zet zich als vrijwilligster vele uren bij diverse jeugdactiviteiten in: van klaarzetten en opruimen van spullen, folders gooien tot bijwonen van vergaderingen. Ze is het contact/inschrijfadres voor de diverse activiteiten van de stichting.

De heer G.P.J. Opheij

Gerard is vanaf 2002 tot op de dag van vandaag bestuurslid van de Stichting Buurtbelangen Drents Dorp. Als bestuurslid neemt hij deel aan verschillende overleggen, neemt hij mede beslissingen over activiteiten en is het verantwoordelijk voor het beheer van materialen en zaken die de infowinkel
aangaan. Tijdens de openingstijden van de infowinkel treedt Gerard als gastheer op. Bij diverse activiteiten helpt Gerard bij het halen en brengen van materialen, gooien van folders. Eigenlijk verleent hij hand- en spandiensten op alle fronten.

Sinds 2012 is hij betrokken bij het Buurtpreventieteam. Zes uren per maand loopt hij mee in de wijk rond om te controleren of zich ongeregeldheden voordoen. Hij woont de vergaderingen van het team bij en verspreidt welkomsttassen voor nieuwe bewoners.

Mevrouw P. van de Ven-Eijkemans

In de periode 1992-2002 was Petra vrijwilligster bij het Oeshoeskamp. Een groep van 12-15 vrijwilligers begeleidde kinderen op dit kamp. Van 1995-2008 hielp Petra mee op de zgn. Spektakeldag voor zo'n 150-200 kinderen. Ze hielp bij het voorbereiden van de dag, het opzetten van de attracties,
bevoorraden van de koffie-/theekraam, de loterij en het maken van lunchpakketten voor de vrijwilligers. De stichting kent een jeugdactiviteitengroep; Petra is er sinds 2001 voorzitter van.

Ook via de basisschool zet Petra zich belangeloos in: Vanaf 2006 is ze wekelijks twee uurtjes bezig met o.a. organiseren/verzorgen van allerlei activiteiten, luizenpluizen etc.

Heeft u een opmerking over deze pagina? Geef het ons door.