Kensington naar Hoogeveen na uitverkochte clubtour

Eerste namen TamboerPop bekend

Hoogeveen, 7 november 2014 - De eerste namen van TamboerPop zijn bekend. Op zaterdag 4 april 2015 betreden Kensington, Dudettes en Palio Superspeed Donkey de podia van Theater De Tamboer in Hoogeveen voor een uniek indoor popfestival. Het theater wordt omgebouwd tot 'festivalweide' met meerdere podia met staanplaatsen. Wie naast kaarten greep voor de uitverkochte clubtour van Kensington krijgt nu de kans om de Nederlandse rockband in bloedvorm in een sfeervolle setting te beleven. Het festival start om 21.00 uur. Kaarten zijn vanaf heden te koop via www.detamboer.nl, telefonisch op 0528-280180 of aan de kassa van De Tamboer.

Van theater tot uniek festival

Speciaal voor TamboerPop wordt het Drentse theater omgebouwd. Niet langer 800 stoelen in de Grote Zaal, maar een grote festivalvloer om meer dan 1000 bezoekers staand te laten zingen, dansen en genieten. Ook in de gezellige foyer schiet plotseling een podium uit de grond. Even genoeg van de ene band? Dan bezoek je een andere. Theater De Tamboer organiseert al jarenlang met succes een indoor Bluesfestival en Irish Folk Festival voor zo'n 1000 - 2000 bezoekers per evenement. Met TamboerPop wil De Tamboer laten zien dat ook popmuziek op bijzondere wijze in het theater kan worden beleefd.

Kensington

Het succes van Kensington kan niet op. In 2013 braken de Utrechtse mannen definitief door met vele optredens, het succes van album Vultures en sleepten ze naast drie 3FM Awards (Serious Talent, Best Album, Best Live Act) ook een MTV Award voor Best Dutch Act binnen. Ook 2014 is weer een topjaar: Ambassadeur van Record Store Day, Ambassadeur van de Vrijheid, de release van het derde studioalbum Rivals met succesvolle singles Streets, All For Nothing en War. De 3FM Award voor Beste Rock en MTV Award voor Best Dutch Act gingen weer naar Kensington. En als kers op de taart een tot aan de nok toe uitverkochte clubtour door Nederland dit najaar. Na een uitverkochte Heineken Music Hall in februari is het theater van Hoogeveen aan de beurt, een unieke kans om de band in sfeervolle setting te beleven. Verwacht oude klassiekers, nieuwe hits en een band in bloedvorm!

Line up

Naast Kensington staan ook Dudettes en Palio Superspeed Donkey op het programma van TamboerPop. Pop/rockformatie Dudettes, bestaande uit de drie dames Cynthia, Ingrid en Zjoly, staat bekend om het energieke live-geluid waarmee ze al menig festival onveilig hebben gemaakt. De jonge honden van Palio Superspeed Donkey laten zich inspireren door bands als Pixies en Pavement en brengen retestrakke garagepop. Het is bijna alsof de Arctic Monkeys aan hun tweede jeugd zijn begonnen. De line up van TamboerPop zal nog verder worden aangevuld.