Culy Food Festival presenteert culinaire line-up

Culy Food Festival presenteert culinaire line-up

Op 4 en 5 april organiseert het succesvolle online foodmagazine Culy.nl het eerste Culy Food Festival. In SugarCity, onder de rook van Amsterdam, wil Culy Food Festival zich onderscheiden van het grote aanbod van evenementen rondom eten. De line-up van hét culinaire weekend voor foodies is nu bekend.

Een breed programma met de tagline; ‘eat, drink & play’ is er opgericht zowel de deelnemende ondernemers als de bezoekers te prikkelen.

“We wilden geen standaard foodtruck-festival, maar écht iets unieks opzetten rondom spannende concepten”, vertelt Maartje Nelissen van The Food Line-up, partner in Culy Food Festival. Zo worden nieuwe concepten uit het buitenland, zoals het Cereal Killer Cafe uit Londen, niet alleen voor het eerst naar Nederland gehaald maar zelfs uitgedaagd om voor het eerst in een festival setting hun kunsten te vertonen.

“Waar onze bezoekers online voor komen, presenteren we nu voor het eerst offline”, aldus Monique van Loon, mede-oprichter van Culy.nl. Er zijn inspirerende activiteiten, van food fotografie workshops tot cider tastings, en een heuse Culy-bioscoop (inbegrepen in de ticketprijs!) waarin onder andere de gloednieuwe Sergio Herman-docu wordt getoond. Kortom een weekend waar zelfs de meest doorgewinterde foodie zijn vingers bij aflikt!

Enkele hoogtepunten uit de line-up:

EAT

De programmeurs hebben diverse food makers aan elkaar gekoppeld of de ondernemers uitgedaagd met iets nieuws te komen. Zo presenteert Brandt & Levie ‘the best of the worst’ waarbij bezoekers van tevoren online kunnen stemmen welke hot dog ze willen eten op het event en voor het eerst een pop up slagerij presenteren. Naast de ‘ROOKRUIMTE’, London street food restaurant en diverse andere food makers is ook ‘SUPER FRESH’ een nieuw concept en primeur op Culy Food Festival. Hier draait alles om ‘future food shopping’; zo bestaan de gangpaden in deze supermarkt uit tomatenplaten, vind je een koelkasten vol verse planten, zaden, rasappels en een auTOMAAT voor gezonde snacks.

DRINK

In de BAR BAR zeggen ze: “Think global, drink local”. Naast de speciaalbieren bar, slowjuiced sappen en diverse cocktail barren vinden de bezoekers de ‘SLOWTAINER’ een slow coffee bar met aparte milk bar. Na 20.00 uur transformeert de bar naar een avondconcept met cocktails op basis van de homemade koffie likeuren.

PLAY

In de culinaire bioscoop worden naast korte docu’s van Food Film Festival ook de gloednieuwe film Fucking Perfect over sterrenchef Sergio Herman getoond. Daarnaast zijn diverse workshops te bezoeken zoals; food fotografie & foodstyling: hoe zet je je gerecht het mooist op de foto? Voor kinderen zijn diverse gratis culinaire workshops.

De complete line-up vind je via: www.culy.nl/festival.

Festival Facts:

Data: zaterdag 4 april 13.00 - 23.00 uur en zondag 5 april 13.00-22.00 uur.

Ticketprijzen: early bird tickets €12,- en regular tickets €16,-.

Locatie: SugarCity, Halfweg (10 minuten van Amsterdam Centraal)