Nieuwe locatie voor topsport evenement

P E R S B E R I C H T

Nieuwe locatie voor topsport evenement

Op 4 en 5 april 2015 vindt na 44 jaar Utrecht voor het eerst in Vianen een editie plaats van het Paastoernooi, het grootste jeugdworstel-toernooi ter wereld. Aan het evenement doen meer dan 500 deelnemers mee uit 20 landen. Worstelvereniging De Halter organiseert dit jaarlijks terugkerende toernooi voor de 45 keer op rij. De reden van uitwijken naar Vianen is dat een risico wedstrijd van FC-Utrecht tegen AJAX plaatsvindt in Stadion Galgenwaard.

Dit jaar is de Halter na 44 jaar uitgeweken naar Sporthal Helsdingen in Vianen,

Adres

Sporthal “Helsdingen”

Westerlijke Parallelweg 1

4133NH Vianen

Deze sporthal is direct naast de afslag Vianen op de Rijksweg A2 gevestigd. Deze sporthal is een uitstekende accommodatie voor dit topsport evenement.

Tijdens het toernooi wordt er in verschillende gewichtsklassen geworsteld, door zowel jongens als dames. In de leeftijdscategorie 8-20 jaar zullen de jongens worstelen in de Grieks-Romeinse stijl. De dames worstelen in de leeftijdscategorie 8-20 jaar in het Vrije stijl.

Vrijwel alle Europese, mondiale en Olympische worstelkampioenen hebben in hun verleden aan het Utrechtse toernooi deelgenomen. Het mag daarom met recht het ‘toernooi der kampioenen’ worden genoemd.

Op zaterdag wordt er geworsteld van 10.00 tot 19.00 uur, op zondag van 09.00 tot 16.00 uur.

De finales vinden plaats op zondag omstreeks 12.00 uur.