Laat uw afval niet slingeren!


Regelmatig zijn er binnen onze gemeente vrijwilligers actief om zwerfvuil op te ruimen.

27 en 28 maart

Zo waren er op 27 en 28 maart veel volwassenen, kinderen van de basisschool en scholieren van het Kandinsky college, in de weer om onze straten en plantsoenen schoon te maken.

Zwerfvuil

Helaas wordt de buitendienst de laatste tijd vaak geconfronteerd met rondzwervend plastic afval en ander zwerfvuil. Daarbij valt op dat het vaak gaat om opengescheurde Plastic Hero zakken met plastic afval. Dit zijn de regels voor het gratis aanbieden van plastic afval (kunststof):

* U moet hiervoor de Plastic Hero zakken gebruiken: gratis te verkrijgen in de plaatselijke supermarkt!
* De zak mag pas op de inzameldag (voor 7.30 uur) aan de straat worden gezet. Hiermee wordt voorkomen dat de zakken worden opengescheurd door katten en het afval zich verspreid.
* In de Plastic Hero zak mogen niet alle soorten plastics worden gedaan. Raadpleeg daarvoor de afvalwijzer (o.a. in de gemeentegids)

Wegwaaien

Zeker bij harde wind adviseren wij om meerdere zakken aan elkaar te binden of de zak aan de afvalcontainer vast te maken; dit voorkomt wegwaaien.

Dumping restafval

Tot slot blijkt de Plastic Hero zak soms gebruikt te worden voor dumping van restafval. Dit is uiteraard niet de bedoeling. Voor restafval dient u de grijze container te gebruiken. Helpt u mee onze gemeente schoon te houden?