Creeer perspectief voor medewerkers financiele sector


Creeer perspectief voor medewerkers financiele sector

Geplaatst op 07 april 2015
[IMG]

Vakbond is De Unie pleit voor het creeren van perspectief voor medewerkers in de financiele sector. De Unie verwoordt haar ideeen in een ingezonden brief die vandaag aan de leden van de vaste Tweede Kamer commissie financien wordt gepresenteerd. De commissie houdt vandaag een ronde tafel
gesprek over de bestuurdersbeloningen bij financiele instellingen waarover de afgelopen weken veel om te doen is geweest.

De Unie is zeer kritisch op dit beloningsbeleid in de top maar plaatst de discussie wel in een ander perspectief, namelijk die van sociaal werkgeverschap:

Voorzitter Reinier Castelein van De Unie: "Wij vinden dat er een stuk sociaal werkgeverschap moet zijn. De eerste bankier die er voor zorgt dat de werknemers die er bij zijn bank uit moeten een goede landing elders krijgen, verdient de hoogste bonus die je maar kunt bedenken."

De Unie vindt dat er een moreel kompas moet komen binnen de financiele sector. Om de discussie over morele en filosofische vraagstukken bij de mensen in de financiele sector te stimuleren en verankeren en hiermee de verbinding met de samenleving duurzaam te herstellen, pleit De Unie voor een
Chief Philosophy Officer (CPO) als lid van de Raad van Commissarissen. Bij voorkeur in de persoon van de President Commissaris omdat er dan een helikopterview is in combinatie met Corporate Governance en de Bankiers Eed.

Lees hier de ingezonden brief aan de vaste commissie financien van de Tweede Kamer waarin De Unie haar ideeen presenteert.

Luister hier de visie van voorzitter Reinier Castelein op BNR Nieuwsradio

Informatie

Sectoren: Finance
Geplaatst in: Actueel Nieuws, De Unie in het nieuws