Lange files door vrachtwagens met pech


7 april 2015, 07:25

Dinsdagochtend zijn lange files ontstaan door vrachtvervoerders die met een mankement aan hun wagen langs de kant van de snelweg belanden.

Op de A2 strandde een trucker bij de afrit Waardenburg op de rechterrijstrook en dat zorgt voor 19 kilometer langzaam rijdend verkeer van Eindhoven naar Utrecht tussen Sint-Michielsgestel en Waardenburg.

Verderop richting Amsterdam staat een vrachtwagen stil op de rechterrijstrook bij Maarssen. Dit pechgeval zorgt voor 7 kilometer file richting de hoofdstad waardoor het overige verkeer meer dan een kwartier extra reistijd nodig heeft.

Op de A28 van Hoogeveen naar Zwolle zorgt een mankement aan een vrachtwagen voor een afgesloten rijstrook bij Ommen, er staat daar 2 kilometer file. Verderop vertraagt het verkeer op de A28 richting Amersfoort ter hoogte van Nijkerk. Daar is vanochtend een aanrijding gebeurd, alle rijstroken
zijn weer vrij maar het verkeer rijdt nog langzaam over 14 kilometer.

Update 07:33 uur

Ook op de A67 Venlo - Turnhout loopt het verkeer een kwartier vertraging op doordat er bij knooppunt Leenderheide een kapotte vrachtwagen stil staat op de rechterrijstrook. Dit zorgt voor 3 kilometer file voor het overige verkeer.

Foto: (c) durk van loon via twitter