Ontvangst nieuwe inwoners


2 keer per jaar wacht de nieuwste inwoners van de gemeente Leeuwarden een feestelijke ontvangst. Afgelopen woensdagavond 1 april vond de 1e bijeenkomst van dit jaar plaats.

Highlights Leeuwarden

Ruim 60 `nieuwe' Leeuwarders accepteerden de hen toegezonden uitnodiging en lieten zich in het Stadhuis onthalen. Burgemeester Ferd Crone heette hen persoonlijk hartelijk welkom en maakte van de gelegenheid gebruik om te demonstreren dat de aanwezigen met hun keuze voor Leeuwarden de beste
keuze hadden gemaakt. In een korte prezi werden de `highlights' van de Friese hoofdstad en de komende culturele hoofdstad van Europa doorgenomen en toegelicht.

Geschiedenis Leeuwarden

Vervolgens werd het woord gegeven aan Yteke van der Vegt van het Historisch Centrum Leeuwarden. Zij nam de gasten mee terug in de tijd naar het allereerste begin van wat ooit Leeuwarden ging worden en zo gestadig voorwaarts tot de tegenwoordige tijd.

Rondleiding

Aansluitend vond een rondleiding plaats door het Stadhuis, 1 van de mooiste historische locaties van de stad, waarna de avond informeel werd afgesloten in de Oranjezaal. Daar werden de nieuwe inwoners nog uitgenodigd voor een speciale bustour langs verschillende interessante locaties in de
gemeente Leeuwarden. Zij konden daarvoor in hun agenda een plekje vrijhouden op zaterdag 11 april. Rond 22.00 uur keerde een ieder huiswaarts.