6% meer verkeersslachtoffers naar Slachtofferhulp


07 april 2015 , Federatie

In 2014 hebben 32.444 verkeersslachtoffers vervolghulp gezocht bij Slachtofferhulp Nederland. Dat is 6 procent meer dan de 30.683 in 2013.

Dat blijkt uit het jaarverslag over 2014 dat Slachtofferhulp Nederland vandaag heeft gepubliceerd. In totaal heeft Slachtofferhulp in 2014 de gegevens ontvangen van 220.562 slachtoffers, nabestaanden, getuigen en betrokkenen. Dat is 2 procent minder dan in 2013.

Slachtofferhulp Nederland stelt desgevraagd dat de afwijkingen verwaarloosbaar zijn en dat dergelijke verschillen van jaar tot jaar kunnen voorkomen. Voor het licht gestegen aantal verkeersslachtoffers heeft Slachtofferhulp dan ook niet een eenduidige verklaring. Hoewel het aantal
verkeersdoden al jaren daalt, blijken dus toch meer mensen de weg naar Slachtofferhulp te kunnen vinden. Slachtofferhulp stelt dat dat kan doordat meer mensen zijn doorverwezen. Ook kan het zijn dat slachtoffers Slachtofferhulp beter weten te vinden, mogelijk als gevolg van aandacht in de
media.

MH-17
Overigens is de slachtofferhulp aan de nabestaanden van de ramp met de MH-17 apart in het jaarverslag opgenomen. Deze ramp vormt dan ook geen onderdeel van de cijfers over het aantal verkeersslachtoffers.
Lees ook het interview met directeur Ineke Sybesma van het Fonds Slachtofferhulp (de fondsenwerver die Slachtofferhulp Nederland mede ondersteunt) in nummer 3 van FOCWA magazine Carrosserie, jaargang 2014.