"Negatief en Positief"


Gepubliceerd op: 7 april 2015
De gemeenteraad blogt! Lees deze week de raadsweblog van VVD-raadslid Kees Noomen.
De afgelopen week was een typische week van in between vaste raads- en commissie vergaderingen. Je denkt dan dat er niets bijzonders is maar dat zal je altijd zien dan komt er ineens iets wat je niet verwacht had.
Verder was er een belangrijke lancering van een nieuw blad in Amstelveen en tenslotte een "met voeten op tafel sessie" naar aanleiding van mijn motie Lappendeken die ik af gelopen najaar had ingediend en raadsbreed door de Raad was aangenomen.

Accountant

Afgelopen week werden we toch eigenlijk opgeschrikt door een negatieve aantekening van de accountant van Amstelveen, PWC, die na het controleren van de boeken geen onvoorwaardelijke goedkeurende verklaring kon afgeven.

Wat was er gebeurd, de interne controller van Amstelveen had zelf geconstateerd dat er bij het gunnen van opdrachten niet altijd wordt aanbesteed. Er worden dan dus niet altijd concurrende offertes aangevraagd wat wel zou moeten gebeuren. Uiteraard is dit niet goed maar jammer dat de
accountant zich nu op de weg naar de uitgang zo moet moet laten gelden.
De eerste vraag die dan in mij opkomt "Wat hebben ze de afgelopen jaren dan gedaan" en kunnen we geen refund krijgen?
En verder is helemaal nog niet bevestigd als je geen concurrende offertes vraagt dat je automatisch te veel betaalt. In Amstelveen sturen we tenslotte op kwaliteit.
In mijn vak is het belangrijk dat je lang met iemand zaken doet en zorgt dat je van iemand een grote klant bent want als er dan een keer iets niet goed is zullen ze je sneller tegemoet komen.

Amstelveenz

Donderdag 2 April was het dan zo ver, Amstelveen zal nooit meer hetzelfde zijn met de lancering van een nieuw glossy magazine Amstelveenz.
Cover magazine
In de winter van 2014 werden we opgeschrikt door het vertrek van Andre Gerritsen bij Dichtbij, voorheen Amstelveens Nieuwsblad. Nadat het geweten van Amstelveen, de legendarische hoofdredacteur Henk Godthelp, helaas te vroeg was overleden was voor tout politiek Amstelveen Andre Gerritsen de
laatste reddingsboei waar we ons aan vast konden klampen als we ons verhaal kwijt moesten. Hoe moet dit dan nu?
Gelukkig voor een ieder is Andre terug en hoe. Samen met Kieran hebben ze een nieuw liftstyle maandblad voor Amstelveen opgericht waar niet alleen over politiek geschreven zal gaan worden maar ook over lekker eten, sport en alle leuke dingen die er in Amstelveen zijn.
Alle politieke toppers en adverteeerders uit het eerste nummer van Amstelveenz waren in het van de Togt museum bij elkaar gekomen om dit mooie feit te vieren.
De burgemeester was in haar speech zo enthousiast dat ze aankondigde dat ze ook graag een Engelse versie van het blad zou willen hebben om Amstelveen te promoten bij buitenlandse bedrijven.
C. Noomen
Kees Noomen
Raadslid VVD
E-mail: c.noomen@amstelveen.nl
Tweet

Delen op:

* facebook
* linkedin
* nujij

Wilt u meer weten?

* Laan Nieuwer-Amstel 1, 1182 JR Amstelveen
* Bel ons op: (020) 540 49 11
* Contactformulier
* gemeente@amstelveen.nl
* Openingstijden per balie
* Routebeschrijving
* Volg Gemeente Amstelveen op Twitter
* Volg Gemeente Amstelveen op Facebook
* Inschrijven voor de nieuwsbrief: nieuwsbrief@amstelveen.nl