Expositie in het gemeentehuis


Van april tot en met juni kunt u een expositie bezichtigen van Lia van Gils in de hal van het gemeentehuis van Eersel. Deze tentoonstelling is te zien tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

In de overzichtstentoonstelling ziet u een greep uit de diverse werken van Lia van Gils van de laatste vijftien jaar. Tegenwoordig experimenteert ze met acrylverf: schuren, vegen en weer herhalen. Door dit herhalingsproces ontstaan er verrassende creaties die ze gebruikt in haar schilderijen.
Ook in de combinatie van papier met acrylverf op doek heeft ze tal van mogelijkheden gevonden.

Inspiratie haalt ze uit alles wat haar aanspreekt, zoals de natuur met de diversiteit aan structuren en organische vormen. Ze merkt dat ze altijd neigt naar de kleuren met rood erin, zoals oranje, roze en de bruine natuurvarianten. Het experimenteren vindt ze een uitdaging, een worsteling. Ze
begint meestal niet met een van te voren vastgelegd doel, maar gaat aan de slag met wat haar op dat moment ingeeft. Dit kan resulteren in een werkstuk dat steeds weer onder haar ogen verandert, zodat `chaos' weer `orde' wordt.

Drie jaar geleden is Lia van Gils begonnen met beeldhouwen. Ze vindt het een prettige afwisseling. `Met beeldhouwen ben je nog meer met je werkstuk bezig, het is immers ook nog hard werken'. Bij het beeldhouwen voeren vooral de organische vormen de boventoon.

Lia van Gils ging in 1975 naar de Academie voor schone kunsten in Arendonk. In 1999 werd ze lid van schildersvereniging de Rietpen en daar is ze begonnen met portret- en modeltekenen. Na verloop van jaren werd haar werk steeds abstracter. Het gaat haar niet alleen om het resultaat maar vooral
de weg er naar toe.