Smash '70, DTK '70, VTV en Heksenberg winnen eerste kwartfinales pla..


De herenteams van Van Wijnen/Smash'70 en Itass/DTK '70 en de damesteams van VTV/Silvery Dragon en Lybrae Heksenberg hebben de eerste stappen gezet richting de halve finales van de play offs. In het Paasweekend werden de eerste kwartfinales van de best of three reeks gespeeld. Zowel bij de
heren als dames kwamen er overtuigende winnaars uit de bus, zij zullen alles op alles zetten tijdens de returns op 11 en 12 april om de halve finaleplaats veilig te stellen.

Van Wijnen/Smash '80 slaat eerste slag tegen Scylla
Zaterdag won Van Wijnen/Smash '70 met 3-1 van Scylla. Het werd een zwaarbevochten overwinning voor de Hattemers, die in Leiden tot het uiterste moesten gaan om de zege veilig te stellen.

Dat het niet makkelijk ging, bleek uit de scores. Marthijn van der Wal, de coach van Smash '70 maar niet zelf aanwezig: "Boris de Vries won met 11-9 in de vijfde game van Thomas Benit, Koen Hageraats wint in vijven van Olivier Altenburg, Martijn de Vries won met 3-1 van Benit, maar verloor van
Chang Yu Xu. Benit won er vorige week twee, nu geen een."

Dat laatste geeft ook aan, dat nog niets beslist is. "Volgende week thuis staat het gewoon weer 0-0 en dat maakt het spannend. Wel geeft deze zege vertrouwen voor die wedstrijd, maar we zullen het nog moeten doen. Hopelijk komen er flink wat supporters!"

Itass/DTK '70 zet Hilversum opzij
Itass/DTK '70 boekte een duidelijke overwinning in en op Hilversum. Wai Lung Chung, Michel de Boer en Bas Hergelink boekten een 3-0 zege in de kwartfinale van de Eredivisie A.

Michel de Boer was een tevreden kopman zaterdag. "Wai Lung speelde een goede wedstrijd tegen Merijn de Bruin en won verdiend met 3-0. Zelf verspeelde ik in de vierde een 7-3 voorsprong tegen Nathan van der Lee. Ik bleef gelukkig rustig en won de 5e game overtuigend. Bas startte goed tegen
Gamal de Groot en won uiteindelijk met 3-1. Kortom, vandaag waren we de verdiende winnaar en deze zege geeft absoluut vertrouwen voor de return volgende week."

AnytimeFitness/Westa niet opgewassen tegen Dong Li (VTV/Silvery Dragon)
In Nieuwegein won VTV/Silvery Dragon met 3-1 van Anytime Fitness/Westa. Het verdedigende blok van VTV (Dong Li en Vera van Boheemen) bleek een te groot obstakel voor de jonge meiden van Westa. Zowel Amber van de Velde als Lynn van der Elsen verloren van Li, terwijl Van de Velde ook Van
Boheemen moest feliciteren. Alleen Melissa Bours kon scoren door van Marieke van der Kamp te winnen.

Amber van de Velde was realistisch na afloop: "Ik kwam twee games lang nog aardig mee tegen Dong Li, maar ze is gewoon te sterk. Lynn had weinig kans. We hadden haar punten geteld en het was in totaal een game."

Het zal lastig worden voor Westa om de halve finale nog te halen. Dan zal er in elk geval gewonnen moeten worden volgende week. "Op zich kunnen we van Li verliezen en toch de wedstrijd naar ons toe trekken. Maar dan moeten de andere partijen wel onze kant opvallen."

Lybrae Heksenberg met een been in halve finale
Eerder dit weekend zette Lybrae Heksenberg een flinke stap richting halve finale. In Heerlen werd FvT met 3-1 de voet dwars gezet, onder meer door twee overwinningen van Li Nan Sun.

Alle uitslagen en persoonlijke resultaten zijn terug te vinden op nttb.nl/eredivisie

NTTB/WO
Tafeltennis Primeur
Foto (c) Henk Hommes