Kamermeerderheid in beeld voor wetsvoorstel fusie


(07-04-2015) [IMG]

In de Tweede Kamer lijkt zich een meerderheid af te tekenen, die het wetsvoorstel tot herindeling van Muiden, Bussum, Naarden steunt. Dat bleek dinsdagavond 1 april tijdens de plenaire behandeling van het voorstel in de Tweede Kamer. De Tweede kamer stemt op dinsdag 8 april over het voorstel.

Tijdens het kamerdebat over de fusie werden veel vragen gesteld over financiele aspecten rond de fusie. Een aantal fracties kwam met moties om mogelijke financiele risico's af te dekken. Minister Ronald Plasterk kwam daarop met een belofte richting kamer. Zo komt er een vangnet om een
eventuele claim op het KNSF-complex alsnog op te vangen. Plasterk zegde ook toe dat eventuele renterisico's, die Muiden en/of de nieuwe gemeente Gooise Meren loopt doordat de rente van af te sluiten leningen hoger is dan nu is voorzien, door het Rijk worden afgedekt.

Plasterk beloofde de kamer met de provincie te gaan praten over een tegemoetkoming in de extra kosten die de gemeente Muiden maakt om de groenvoorziening van het KNSF-terrein te realiseren. Een garantie dat deze gesprekken iets opleveren kon de minister niet geven. De eigen bijdrage die Muiden
en in het verlengde daarvan Gooise Meren dient te betalen als voorwaarde voor deelname aan de art.12 procedure, zal niet worden gecompenseerd, aldus Plasterk.

Contact met de gemeente

Het Anker 2
1398 ES Muiden
Postbus 3
1398 ZG Muiden

T: (0294) 210 210
F: (0294) 261386
E: info@muiden.nl

Openingstijden gemeentehuis

* Maandag t/m vrijdag
08.30 - 12.30 uur
* Woensdagmiddag (alleen afdeling burgerzaken)
13.30 - 16.00 uur

Telefonisch bereikbaar

* Maandag t/m vrijdag
08.30 - 17.00 uur


Routebeschrijving



Belangrijke telefoonnummers



Melding Openbare Ruimte