Laatste vergadering


24-03-2015 Op maandagavond 23 maart om 20.00 uur opende burgemeester Van der Riet de laatste raadsvergadering in het 'oude' gemeentehuis in Hoogkarspel.

Lange dienst

Het gemeentehuis, waarvan het oudste gedeelte uit breuksteen is opgetrokken, wordt binnenkort gesloopt. Het heeft 57 jaar dienst gedaan. Er zijn naar schatting 600 raadvergaderingen geweest in al die jaren. Het meubilair wordt op dit moment verkocht via een speciale veiling aan verenigingen en
maatschappelijke organisaties. Het krijgt op die manier een goede bestemming. Volgende maand vergadert de Drechterlandse gemeenteraad in het nieuwe onderkomen. Opnieuw een historische mijlpaal.
Burgemeester Van der Riet

Anno 1811

Sinds 1811 was de gemeente Hoogkarspel, destijds nog zo genaamd, zelfstandig. En is sinds die jaren groter gegroeid. In 2006 werd de gemeente oud-Drechterland (Hoogkarspel, Westwoud, Oosterblokker) samengevoegd met de gemeente Venhuizen. De grootte die de gemeente nu alweer 9 jaar heeft. Een
nieuw gemeentehuis voegt nu ook de twee gemeentehuizen van de vorige bestuurlijke fusie samen. Daarnaast zullen ook ambtenaren van de gemeenten Stede Broec en Enkhuizen hier komen werken als gevolg van de ambtelijke fusie die Drechterland aanging.

Foto's

De laatste raadsvergadering en laatste B&W-vergadering van deze week werden vastgelegd door fotograaf Maura Huig.
24-03-2015
Thema Nieuws, Drechternieuws