Vrijwillige zwerfafvalruimers stropen de mouwen op


Campagne-uiting van de Landelijke Opschoondag

In het hele land gingen onlangs verenigingen, buurtbewoners en scholieren de straat op in het kader van de Landelijke Opschoondag.

Ook in Maassluis stak een aantal inwoners flink de handen uit de mouwen om Maassluis weer een stukje schoner te maken.

Onder andere in de omgeving van de Dr. Alb. Schweitzerdreef (De Driemeet), de Schepradmolen en de Richard Hollaan (De Drie Componisten, De Sweelinck) werd door bewoners zwerfvuil opgeruimd. De gemeente had gezorgd voor opruimmaterialen, zoals afvalknijpers en vuilniszakken.

Er is een grote verscheidenheid aan zwerfafval van de straat opgeruimd: heel veel plastic, blikjes en flesjes, maar er verdwenen bijvoorbeeld ook oude sokken, kerstballen en zonnebrillen in de vuilniszakken. Voor de meeste deelnemers betekende het, behalve een bijdrage aan een schone
omgeving, ook een erg gezellige dag en een manier om negatieve energie (ergernis) om te zetten in positieve energie (`opgeruimd staat netjes').

De gemeente Maassluis bedankt alle deelnemers voor hun inzet en bijdrage aan een mooi en schoon Maassluis!

Opruimen op een andere dag?

Het zelf opruimen van zwerfafval hoeft natuurlijk niet beperkt te blijven tot deze ene dag. Als u een schoonmaakactie wil organiseren met uw buren, uw school of vereniging, ondersteunt de gemeente u met materialen en, waar nodig, met het afvoeren van het afval. U kunt hiervoor contact opnemen
met Hans Koene van de afdeling ROVM (j.e.m.koene@maassluis.nl , tel 010-5931837).







Logo Duurzaam Maassluis