Nog meer keuze in trouwlocaties


Jaarlijks worden er ruim honderd huwelijken in Horst aan de Maas gesloten. Tot voor kort kon je hiervoor op een van de tien officiele trouwlocaties terecht. Maar vanaf nu kun je zelf kiezen waar je wilt trouwen.

Steeds meer vraag

De gemeente Horst aan de Maas had naast de trouwzaal en raadzaal in het gemeentehuis nog acht andere trouwlocaties: van Lignum Antiquum in Broekhuizenvorst tot Attractiepark Toverland Sevenum. Steeds vaker zien we dat bruidsparen zoeken naar andere bijzondere plaatsen om te trouwen. Ook in
Horst aan de Maas ben je voortaan vrij in je keuze voor een trouwlocatie. Dit geldt uiteraard ook voor partners die hun partnerschap op een zelfgekozen plek willen laten registreren. Voor deze trouwlocaties zijn er overigens wel enkele voorwaarden.

Trouwringen

Trouwen in je eigen dorp

Deze voorwaarden komen grotendeels overeen met die van een vaste trouwlocatie. Zo is de trouwlocatie tijdelijk openbaar, voor iedereen toegankelijk en voorzien van voldoende faciliteiten. Ook op veiligheid wordt gelet. Als toekomstig bruidspaar kun je nu dus bijvoorbeeld trouwen in een cafe in
je eigen dorp. De gemeente toetst iedere locatie van tevoren. Uitgezonderd zijn woningen, omdat ze niet altijd aan de voorwaarden voor openbaarheid en toegankelijkheid kunnen voldoen.

Kijk voor een volledig overzicht van de voorwaarden en het aanvraagformulier bij de trouwinformatie op deze website. Houd er overigens wel rekening mee dat een verzoek voor een trouwlocatie tenminste acht weken voor het huwelijk bij de gemeente moet zijn.