Coalitie DB Waterschap Rivierenland bekend; VVD EN AWP dragen 1 heem..


op 7 apr 2015
Waterschap Rivierenland

Een week na de beediging van de nieuwe bestuursleden van Waterschap Rivierenland hebben vijf partijen de intentie uitgesproken het dagelijks bestuur te gaan vormen: CDA, fractie Ongebouwd, Waternatuurlijk, SGP/ChristenUnie en VVD. De afgelopen week voerde informateur Jan Heijkoop,
burgemeester van Hendrik-Ido-Ambacht, gesprekken met alle partijen van het nieuwe bestuur.

Op basis van inhoudelijke standpunten en de huidige goede samenwerking gaan de coalitiepartners een bestuursakkoord op hoofdlijnen opstellen dat ruimte laat voor nadere uitwerking en debat. De coalitiepartijen vinden inbreng van partijen die niet aan de coalitie deelnemen, ook belangrijk.
Heijkoop is verheugd over de gang van zaken: 'De constructieve opstelling van de partijen leidt tot een snel en goed resultaat.'

De coalitiepartners hopen volgende week een concept-bestuursakkoord aan de overige partijen te kunnen voorleggen. Ruim een week later zou het nieuwe college van dijkgraaf en heemraden benoemd kunnen worden door het algemeen bestuur.

VVD en AWP ook in nieuwe bestuur waterschap Rivierenland in gezamenlijke fractie
Nu bekend is welke partijen het nieuw te vormen college gaan vormen is het goed ook aan te geven dat de VVD en de Algemenen Waterschaps Partij (AWP) hebben besloten om ook de nieuwe bestuursperiode een gezamenlijke fractie te vormen.

VVD-Fractievoorzitter Henri Mulder (zie foto) geeft aan: 'We hebben goed en constructief samengewerkt de vorige periode en willen dit graag voortzetten'.
Rene Cruijssen van de AWP vult aan: 'Inhoudelijk zijn er veel overeenkomsten en samen staan we sterker om deze naar voren te brengen in het bestuur'.

Beiden geven aan te gaan voor de inhoud: "We gaan eerst de inhoud bespreken en pas daarna naar de voordracht voor de heemraad'. Namens de gezamenlijke fractie VVD/AWP zal een heemraad worden voorgedragen.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Henri Mulder op het nummer: 06-24209205