Concept Beleidsplan 2015-2018 Veiligheidsregio Flevoland


7 april 2015

Concept Beleidsplan 2015-2018 Veiligheidsregio Flevoland

Het college van BenW heeft kennis genomen van het concept Beleidsplan 2015-2018 Veiligheidsregio Flevoland. Binnenkort zal het college de raad hierover consulteren.

Het concept Beleidsplan 2015-2018 is een plan op hoofdlijnen dat richting geeft aan de samenwerking tussen de drie kolommen binnen de veiligheidsregio (brandweer, GHOR, Bevolkingszorg) en de samenwerking met de vierde kolom (politie). Ook sluit het beleidsplan aan op landelijke en regionale
ontwikkelingen. Het beleidsplan geeft aan wat de veiligheidsregio doet om voorbereid te zijn op mogelijke crisis. Daarom wordt ingezet op een goede organisatie, vakbekwaam personeel en goede financiele huishouding.

Maar evenzo hebben burgers, ondernemers en private partijen een verantwoordelijkheid wat betreft omgaan met risico's. Een van de speerpunten is daarom het vergroten van de zelfredzaamheid en veiligheidsbewustzijn van de burger. Andere speerpunten zijn het anticiperen op de ontwikkelingen rond
Lelystad Airport en het compacter en slagvaardiger organiseren van de brandweerorganisatie om zo de kwaliteit van de hulpverlening, paraatheid en opkomsttijden verder te verbeteren.

Het college kan zich vinden in de ambitie en doelstellingen en wil daarover graag de mening van de raad horen.