MijnOverheid: uw persoonlijke website voor overheidszaken


Gepubliceerd op: 07-04-2015
In Nederland gaat steeds meer digitaal. Ook de overheid biedt haar diensten steeds vaker digitaal aan. MijnOverheid biedt toegang tot uw berichten, uw persoonlijke gegevens en uw lopende zaken. Overzichtelijk, veilig en altijd beschikbaar.

Wilt u uw post van de overheid liever digitaal ontvangen?

Dat kan met de Berichtenbox van MijnOverheid. In uw persoonlijke Berichtenbox ontvangt u berichten over uw toeslagen, uw kinderbijslag, betaalspecificaties van uw WW, of het verlopen van uw rijbewijs of APK. Als er nieuwe berichten voor u zijn, ontvangt u automatisch een e-mail.

Welke persoonlijke gegevens heeft de overheid van mij vastgelegd?

Op MijnOverheid ziet u in een oogopslag welke persoonlijke gegevens de overheid van u heeft vastgelegd. Zo kunt u controleren hoe u bij het Kadaster, WOZ of Basisregistratie Personen geregistreerd bent. Klopt er iets niet, dan ziet u waar u terecht kunt om het aan te passen.

Wat doet de gemeente Oss met MijnOverheid?

Voorlopig stuurt de gemeente Oss alleen herinneringsberichten voor het verlengen van reisdocumenten naar de Berichtenbox van MijnOverheid.nl.

Nieuwsgierig? Kijk snel op mijn.overheid.nl

Steeds meer overheidsdiensten maken gebruik van de Berichtenbox, Persoonlijke Gegevens en/of Lopende Zaken van MijnOverheid. Al een miljoen Nederlanders kent het gemak van MijnOverheid. Ervaar het zelf en log in met uw DigiD op www.mijn.overheid.nl.
07-04-2015